Thursday, May 31, 2012

Segmen tambah followers sampai beribu . JOM!


hai.. pabila malam menjelma , tercari-cari contents blog and akhirnya terjumpa dan terjoin. Nampak macam best. Hee.. Jom ramai-ramai Join Memang best , hadiahnya menraik :D


Mula berbelog ---> 18/1/2010
  Rakan bertuah yang di tag

Wednesday, May 30, 2012

Tajuk diRahsiakan

APa hal ni?? kenapa tajuk kene rahsie-rahsie?? ape celop?? . Aku malu nak type n3 ni. Tapi aku kuatkan kaki dan kuku serta ibu jari tangan untuk teruskan perjuangan menaip ini. Aku juga digelar sebagai RAJA TYPE *dalam mimpi. Tak pecaye?? ahh !! suda, kau anak pak dolah?? ade aku kisah??. ok. Stop.

N3 ini aku tujukan kepada seorang pelajar lelaki yang tinggi lampai yang bersekolah di sekolah Menengah Tasik Damai. Berkaca mata. Pernah dikejar anjing opss ! terboco rahsie pulak ;). Seorang Pengawas Sekola. Kepada pelajar yang dimaksudkan ini HARAP TERASA. HAHA.







*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
Jangan sengih sensorang plak ea awk.. ;)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 ni anak buah saye yang nyanyikan. Lagu ni untukk awak..haha !!





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*

*
*






#Saye malu la awak.. bhahahaha !! gedik nak mampuih aku ni !!. Apa nak jadini?? ish3!!
Dengan muka yang merah seperti buah rambutan yang sudah elok masak dan suara yang habis dilunakkan , dekat-dekat seiras dengan suare Ella, dengan ini 
aku MASZAHARI 
mengisytiharkan Hari yang istimewa kepada 
SYAFIQ ASYRAF . 
Selamat diberanakkan bro !!. May Allah bless u && semoga bertambah HENSEM <3 hoho. 
Semoga berjaya di DUNIA & Akhirat.

  Akhirnya, n3 ini sampai juga penghabisannye. jenuh aku hadapi rintangan semata-mata nak type n3 ni. See betapa peri dan hatinnya aku?? kan syafiq kan?? HAHA.. jangan bagi kakak awok bace tau MALU >.< ok bye.

# Jangan SENYUM sensorang tau, takpasal-pasal kene cop comel. hehe.

Tuesday, May 29, 2012

Hari-hari menangis !!

    Hye oillls oills . Semenjak due menjak tiga menjak, apabila mulanya cuti penggal selama 2 tahun !!. Tahun?? amboii , melampau la tu, sampai dua tahun. Gugo bulu hidung ketua Kementerian Pelajaran if bagi cuti sampai dua tahun . Just 2 week ONLY ma.. No more no less. Wahh !! aku speaking?? . Betul ke aku speaking?? tak caye takcaye.




Hey YOU !!!! ~~

     You must blieve that. Ok ok. Tak mak over. Nanti kene cop COMEL. dan aku taklah comel. Tapi orang cakap aku comel. So nak buat macma mane da orang kate aku comel, tapi aku tak comel sangat. Ape ade dengan comel?? walaupon hakikatnye aku memang comel tapi takla comel sangat HAHA k.perasan.

   Actually, saban hari aku akan menangis. Menangis dan menangis itu sahaja  cara aku lakukan ketika fikiran berserabut. Aku menangis pabila bersama 'dia', aku menangis pabila melihat dia. kenapa aku asyik mengalirkan air mata untuk sesuatu yang tak berguna??, apa salah aku??. Mengutuk??, membenci?? atau sama maksud dengannya, aku dah buang sikap tu sejauh 100000060004000500600400 Kilometer. Melebihi 90 marhala, bola buat solat Jamak. HAHA. ok2 sambung balik.

 Siapalah yang sudi bawa aku pi mandi kat sini eh?? hehe
awak ke?? HAHA one day.

   Itulah, mak aku selalu cakap ''daripada kamu dok bazirkan air mate tu. baik kamu simpan. Kalau umah tak ada air, ada gunanya jugak air mata tu''. Wahh !! mak akuu sudah pandai berjenaka. Tapi aku tak dapat mempertahankan air mata ni daripada mengalir. Aku tak dapat takdapat takdapat. If hari cuti ni aku tak nampak dia insyaAllah aku tak menangis. Tapii.. kalian nak tahu apa yang membuat aku menangis??  baiklah, akan ku tunjukkan. Sebelum tu, Kepada adik-adik yang berumur dibawah 2 tahun, anda dilarang lihat. Takut anda pula yang menangis. HAHA

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
***
*
*
*
*


 Ya !! bawang merah.

      Cik bawang nilah. Gemar sungguh membuat aku menangis. Dan aku selalu mengelakkan diri untuk mengupas kulitnya, hanya dengan mengupas kulitnya, aku sudah mula menangis. Lihat?? betapa sensitifnya aku dengan cik bawang ni?? HAHA. Bila mak aku minta kupas bawang merah ni, dengan serta merta aku akan mengelat. Ada sekali tu, aku tak tahan sangat aku pkai Google renang tu ngupas. hey jangan gelak. It not funny. but it funny.  

     Mase firstime aku nak kupas bawang tu aku pakai topi keledar tapi tak berkesan. pakai cermin mate tak berkesan sebab cermin mate tu lebih besar daripada hidung aku. huahaha !! dan akhirnya, masalah ini dapat diselesaikan dengan dengan Google renang ku.. HOHOHO. ok ok bye.










 

Sunday, May 27, 2012

Hadiah Cuti Sekolah.

 Ha.. para pelajar akan berasa SANGAT gembira pabila bercuti tanpa HOMEWORK !!. Perfect Holiday la katekan. Bace je word hadiah, TERsenyum lebar, hadiah apakah??. Ya.. Aku dapat hadiah cuti ni. memang best. Bukan aku sorang je yang dapat bebudak tingkatan 5 pon dapat skali.

    Actually, Hadiah ni amat membuat aku Teruja. sebab apa?? sebab hadiahnya datang melalui facebook. Hadiah apa?? nanti aku cerita. Yang penting sekarang situasi aku dapat Hadiah. Semalam, after I go back to home from tusyen. I on9 facebook, then *TERUJA.

   Ibarat kera dapat buah nangka, telompat-lompat, tapi aku taklah sampai lompat-lompat gitu. Abis ilang keayuan. Mak jiran pon cancle nak ambil aku sebagai bakal menantu. HAHA k. perasan.

Hadiah nya??? saksikanlah

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
mana hadiahnya??
*





*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
scroollll !! teruskan.. pasti anda akan berasa puas untuk tido malam ni jika melihat hadiahnya
*
*
*
*
* * *
*      *
*     *
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
**
*
**
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
saksikanlah, sila tido lepas melihat.

*
*
*
*
*
*
*
*
 Taraaaaaaaaaaaaaa

 *hehe peace XD

 This is the present. waaaaaa... memang tak best. AKu baru nak merilex kan diri. Eala baru habis exam kan??, Just waiting a result. HAHA.. Jangn marah aku.. saje buat suspen.. hehe. Teruja tak?? teruja tak?? teruja tak??. Baik korang rase teruja, aku bagi 10 sen. hehe ....

Wednesday, May 23, 2012

Pengawas.??

   Setiap kali pengawas buat perjumpaan, ayat pertama yang akan keluar adalah '' pengawas bakal menjadi seorang pemimpin'', Ya tidak dinafikan. Ramai dah yang cakap macam tu, cikgu aku cakap pengawas kire beruntung sebab pengawas diutamakan selepas guru-guru. Tak paham?? ok contoh ayat pengerusi majlis perhimpunan setiap hari Friday.

Assalamualaikum dan salam sejahtera, saya ucapkan kepada Tuan pengetua, penolong kanan pentadbiran, guru-guru, barisan PENGAWAS dan rakan-rakan sekalian.

  Lihat?? betapa istimewanya menjadi pengawas sekolah. Tapi , pendapat akulah kebanyakkan pelajar sekolah paling tak suka jadi pengawas sekolah. Setahu akulah, sebabnye hanyalah seceot. Semuanye berkenaan dengan kawan. Yang kawan plak dok hasut kawan yg nak join pengawas dok katalah :-

1. Tugas berat
2. Ramai musuh
3. kerek atau berlagak
4. Asyik kena kutuk ja.

   Ya .. aku tak menafikan, kalau jadi pengawas memang ada ciri-ciri 4 diatas. Tapi itu normal la . Tugas berat? ramai musuh?? kerek?? sombong?? belagak?? kena kutuk?? smallmatter la. Pengawas perlu tegas dalam disiplin. Biarlah orang nak cakap ape pon. Tak hilang kawan eh kalau orang cakap cenggitu. Orang yang suka buat macam tu je orang yang tak  tau siapa diri kita yang sebenarnya. Bila pengawas tegas, dikutuk-kutuk. Bila pengawas sambil lewa korang main pijak kepale plak. tak ACI la

    Ade setengah pelajar, bila ditegur MARAH bagai nak rak. Dok maki-maki ''babi, setan, sial, haramjadah dan sebagainya''. Kenapa pengawas tegur pelajar?? nak mendisiplinkan pelajar. Lagi pon , takde maknenye pengawas nak tegur pelajar tanpa sebab.MESTI ade sebab. Dalam bilik pengawas siap ada slogan

Hate by Many
Respected by All
Love by a few
(lebih kurangla, aku telupe, da jrang pegi bilik pengawas)

    Cikgu pengawas aku cakap, pengawas yang meletakkan jawatan adalah seorang pemimpin yang tak bole terima bebanan.  Suka lari dari masalah. haa.. lebih kurang la. Jadi pengaawas bukan susah pon. Tahan pelajar kalau ade kesalahan, tugas waktu awal pagi, dan rehat, sntiasa peka. Tujelah. Bukan susah. Tapi ada manusia mesti dia cakap ''ala, cakap senangla nak membuatnye??'', hak ala.. buat jelah atas faktor tugas. Asyik merungut je, sampai bila pon macm tuu jugak. tak dak perubahan.

Tujelah, malas aku nak ulas panjang-panjang. nanti bosan. Btw, aku kat sekolah cukup suka perli pelajar . Kasi diorang bengan and afterthat diorang tak buat dah. Itu pon tahan sekejap je. Lepas-lepas tu buat balik. aduhh !!

Friday, May 18, 2012

Selamat Hari Guru

    ''Dengan ini saya merasmikan Hari Guru peringkat Sekolah SMK Ulu Kinta'', . Itulah kata-kata daripada Pentadbir Sekolah. Ha... sepatutnya story ni akan di type pada 16 Mei. Tapi di atas kemalasan yang berguni-guni, maka ku tangguhkan dahulu. hoho <3

Firstly,
      Lepas abis guru-guru membace perutusan, maka mulalah masa untuk para pelajar beraksi di pentas. Antara persembahan yang diadakan ialah menari dan menyanyi. Lakonan?? tahun ni takda lakonan, so kureng keseronokkannya. Tapi aktiviti sukan untuk guru-guru seronok.

 
*Inilah barisan penari zapin sekolah. cun cun dan hensem hensem belake, tapi 
akan lebih cun kalau aku ada HAHA.. 
Secondly,
      Selepas Tarian Melayu, persembahan nyanyian daripada kumpulan Puisi dan Lagu sekolah dan nyanyian daripada guru-guru. Persembahan ni tak ada gambar, video ja. Sama dengan Tarian Melayu tadi. Kamera aku sempat merakam ja. Nak tangkap gamba? tetiba bateri 'KONG' dan-dan nak kong time tu jugak. ceh !! Selok sampai umah tetiba FULL.. aneh?? gangguan makhluk kasar ke?? HAHA. wtee.. Kemudian diikuti persembahan tarian India..
 *Puisi dan Lagu


*Gang of Pantun Smk Ulu Kinta

*New Version punya tarian India. Macahlo. Masymilo. memang HOT time ni
aku rakam video pon tenggelam lagu machalow tu. Lepas tu baru rede skit

Thirtly,
      Aktiviti sukan. Aktiviti ni diambil aleh oleh pelajar Pra-U a.k.a Form6. Aktiviti yang diadakan seperti, ambil coklat dalam tepung, tiup belon beracun sampi pecah, futsal dan tuju tin. Ha.. aktiviti ni memang best. Mase cikgu-cikgu Laki main futsal, aku plak yang terlebih sorak. HAHA Last2 kalah. Cucilah mate anda dengan gambar yang ada.
FUTSAL
-antara pelajar dan guru-
Majoriti tengok futsal.




 *Ha.. Kumpulan guru. 4 guru praktikal dan 3 guru lama.

*hehe barisan belakang dan si baju kuning itu guru praktikle. 
Barisan belakang yang dok tengah tu aku gelar die cikgu HOT.
hensem. HOHOHO


TIUP BELON BERACUN
-Guru dan juga pelajar-

*Cikgu Ali. Guru paling sporthing. Bagi akula. 

TUJU TIN
-Pelajar vs Guru-
-Guru Winner-




 *Guru guru sekolah saye suka main TIN..HOHHO jangn marah ye cikgu :D


   Dengan ini, maka berakhirla story about Teacher's Day. Sorry, takdak lawak untuk entry ni. Saja nak kasi formal sikit. hoho that's All. Bye

Selamat Hari Guru
    Saya tujukan kepada :
 Guru kesayangan saya 'Mr.Koh', 
cikgu Ariff(guru kelas),
 cikgu Ali, 
Cikgu Hidir(guru praktikal)
 guru yang bakal membuat praktikal disekolah saya 
cikgu Syahrir. 
Blum apa-apa lagi aku dah panggil abang Syahrir ni cikgu. haha.
Pn. Rosmaawati

serta guru-guru yang pernah pengajar saya, sama ada guru Tadika, Taski, Sekolah rendah dan Menengah. Terima kasih cikgu <3

Sunday, May 13, 2012

Who I am??

    Hye Buddy.. Daddy.. Lady... dan sebagainya. Ha... hari ni aku nak conteng-conteng dinding blog ni sampai puas. Huuu !! Who I am?? who?? who??. Aku  hanyalah seorang hamba Allah yang comel kecik dan ?? (kering) HAHA. jangan gelak. Kalau gelak , mouse pistol bapak aku ade, nak kene??.  don be fire stone person *tetibe.

*acecey, malu malu rimau plak gua HOHO
*sila muntah selepas lihat gamba ini. terime ksih

        Nama aku Nuraini Masturah bt. Zahari. Bole panggil saya ''Cik Zie, Mas, Aini atau Manggis Manis. Berketinggian 150cm*bukan mm ye,bangga naik 1inci. Berumur 16 tahun, Bersekolah di Smk Ulu Kinta. Memegang status Bujang atau lebih sedap didengar SINGLE. Anak ke-4 daripada 6 Beradik. Cukup Pakej, ada kakak,abang, adik laki dan pompuan. Seorang yang cepat marah, rajin =,='. *kau jangan buat muka, suka tidur ,mudah dipujuk , bersuara rock, membebel dan sedia membantu. Dibesarkan di Negeri Perak. Kacuk Pulau Pinang sikit. Berkulit Hitam manis. Seorang pengawas yang rendah *bukan pendek , kecik dan COMEL*tidak dinafikan. HAHA. CALON SPM 2013. Lepasan UPKK , UPSR dan PMR *bangga. Who I am??.. sila baca selepas Muntah.

Sikap??
      Aku ni seorang yang pendiam bila berhadapan dengan orang yang berlawanan jantina. Macam lelaki. Tapi kalau jantina aku(pompuan) otak gila-gila punya. Baikkkkk punyaaaaa... AKu pon tak tau pasaipa. Aku tak reti berkomunikasi dengan lelaki pakai MULUT. Tapi kalau ''chat o mesej'' memang gila-gila. Kawan2 lelaki aku suka cakap yang aku suka buat lawak. Entah apa yang lawaknya aku pon tak tau. heee..

Hadirin yang dikasihi sekalian,
    Aku paling tak suka, bila orang tegur kesalahan aku dengan cara yang ''meninggi suare, tergopoh-gapah, melulu, terburu-buru''. Ade sape-sape suke orang tegur dia macam tu??, meh gitau cek. Tak bole ke tegur kesalahan orang tu elok-elok??. Example dalam subjek math. ''Mas macam mana hang dapat tu,aku dapat lain??''. haa..kan sedap ayat dia??. kan kan kan??. InsyaAllah aku tak marah*ikut mood laye :D.  orang kutuk ??. Aku tak kisah. Aku siap mengucapkan RIBUAN TERIMA KASIH kepada sipengutuk sebab bagi FREE pahala kat aku.  Salah satu keseronokkan mnjadi pengawas.

Soal Hati??
    Hati??. errmm.. aku mudah tertarik pada sesiapa saja yang punya daya tarikan yang kuat. Itu bermaksud aku SUKA ja. Suka-suka . Kalau bab LoVe ni susah sikitla. Love membawa manyak maksud . Aku tak bole accept mana-mana lelaki yang terus suka sama aku. Entah dapat nombo aku dari mana?? alik-alik mesej  aku bagi tau yang ''saya suka awak'' atau classmate. Maap. Mentah-mentah serta basi-basi aku tolak. Jadilah member dulu bro, janganla desperate sangat. Maybe kesalahan lalu yg mematang kan aku?? wah !!.. ayat !!. maybe. Kalau dapat kawan FB lagi la. bukan nak mengaibkan orang, tapi aku nak bagi tahu sikap aku yang sebenarnya. Diorang hengat aku suka,macam ni. Ohh pehlis la. Jujur, aku bukan nak bagitau yang aku ni banyak feminat, no no no.Tidak sama sekali  . Tak pernah terlintas pon nak berbangga diri dengan ramai admire. Hengat best ke ad admire??.. Hoo.. memang tak best melainkan admire tu hensem hensem belako. HOHO macam Aron Aziz ke?? yang tu tak ape. hehe

Tak nak COUPLE?
      Couple??, wow !! . Actually , adalah sedikit niat dihati nak berkapel-kapel ni. Tapi aku rasa tak perlu lagi buat masa sekarang ni. Study aku pon masih tunggang langgang, jadual belajar pon selalu langgar,keje sekolah pon tak penah-penah nak siap, makan minum pon mak sara, nak couple???.. Minta Maaf. Bukan takmau, tapi belum tiba masanya. Ha..nak story sikit. Dulu , masa aku fom2. Aku pernah couple, tahan 2 atau 3 bulan je kot?? aku tak hengat.Budak sekelas plak tu, then putus. Dapat yang lain plak sama ja 2 or 3 bulan je tahan. Selama tu, tak penah call ataupon date . HOHO, MALU derr.. budak-budak  lagi time tu. First love la katekan. Couple yang pertama tu main-main je. Then clash. I'm go back to Single. Kecewe sikit.. Then dapat yang lain, couple dengan budak bawa umur. HOHO clash. Putus yang kali ke-3 ni aku tak nangis atau pon rase kecewa. Sebab aku bukan suka dia betul-betul. Well, budak-budak. Last year , gua couple buat kali yang terakhir, tahan 1 bulan je kot. AKu tak tau macam mana aku bole accept dia??.  then clash. *bukan play girl okey?. Lepas tu dah tak couple-couple da.. Dalam erti kata lain MALAS. Tapi kita mana tau kot-kot ada yang bisa mengOpen niat nak bercouple.HOHOHO ada-ada.

Dah ada yang istimewa??
     Speacial?? ada ada. Ada empat orang kesemuanya..?? See?? semua hensem-hensem belaka. Sorang Dok Tasik, dua orang dok Bandar Baru Putra dan sorang lagi aku tak tau dok mana? tapi Dia ni Junior fom2. Hensem doh die ni. Rumah sukan sama dengan aku Merah. keh3!!. Tiada tandingan. Setiap hari rabu, aku akan menggedik kat Koop(koperasi), KONONnye nak beli barang. Belila, ketas warne satu helai, pen or apa-apa yang murah . MURAH je yang aku beli. Kalau tak pon, aku tanya dia benda yang sememangnya koop tak jual. alasan.Hari  sukan nanti aku tangkap gmba dengan dia. InsyaAllah. Bandar Baru Putra. Ha, diorang ni kawan sekelas tempat aku tusyen. Sorang tinggi, sorang laki tinggi aku ja. Aku lebih berkenan dengan budak yang tinggi aku tu, baru machin. HEHE *gatal. Kawan lelaki aku ni tau yang aku suka budak BBP ni, then, pandai plak dia memainkan peranan. Saje-saje panggil aku, then minta aku aja apa yang patut. Masa aku pusing belakang tu, aku curi pandang kat dua orang ni..hehe. Yang akhir sekali, Tasik. Ha.. dia ni aku kenal kat FB je. Mule-mule chat-chat biasa. Pastu die yang rajin chat dengan aku. Last-last, saling tegur menegur. Mesej??, selalu. Tapi bila musim exam ni, kurang skit. Dia exam, aku pon exam. budak bandar baru tu pon exam. Junior tu pon exam. HOHO semua exam. kiranya budak tasik ni kategori special la. special ke??. special special. >.<

Nama-nama orang yang anda sukai??
      Ha.. halamak, nak bagi tau ke??. Tak yahla.. bagitaula?? takyahla. Okey kebanyakkannye bermula dengan huruf A, diikuti dengan huruf S palin sikit M. MAS haa.. see?? bole bentuk nama aku??. HOHO. Antaranya A44499992777, A9999444999988555, A777444333 dan S999233344477. Pandai-pandaila cari. hew hew.

Akhir kata??
      Akhir kata, aku suka cuci mata. Macam lelaki Tapi aku cuci mata tengok laki-laki yang hensem -hensem ja., Tengok muka. Then komen sendiri dalam hati. HOHO. Ingat laki-laki je suka cuci mata??.. pompuan pon ada maa.. okey..That's All, about Who I am??. U know?? Shut Up. Thank You <3. bye


      

Saturday, May 5, 2012

Makan dalam Kelas??

    Err.. aku tak nak buat intro arini..Sebab aku memang FAIL bab-bab intro mengintro ni. hehe. Makan dalam kelas??, sape makan dalam kelas?? siapa??. Bagi aku smallmatter la pelajar sekolah makan dalam kelas. Maklumla, rehat 20 minit, mana puas nak makan. fuh fuh fuh.

     Lagi-lagi aku??. Yela aku mengaku, Actually aku yang TERkantoi makan kentang goreng dalam kelas. Kantoi time guru bahasa Inggeris. HAHA.. Mcam ni ceritenye. Mase my sir tengah dok sembang-sembang sama budak kelas, misi aku nak makan kentang berjalan lancar. Then entah macam mane? aku pon tak tahu nak explain??, Kantoi. Sir aku perli abis la. He said laike this :-

Pelajar, kamu pecaya tak polis pernah buat salah??, pernah nampak polis buat salah tak??. Pernah nampak pengawas buat salah tak??. So, to my prifex insaf-insaf la. Bukan pengawas lelaki, a girls prifex. My prifex yang duduk depan Good. Orang yang duduk belakang atas sebab-sebab ketinggian tak ape. So??? sir perli aku tuu.. makan dalam ohh.. HOHOHO..

    So, lepas abis kelas BI. Aku terase mau la skit and bile difikirkan balik, ianya buat aku rase nak tegelak. Firstime in my life jadi bende macam tu..HAHA. augh laugh laugh. HAHA. It so Funny.. U.. don try this. okey?? bikin mau aja. HAHA

Tuesday, May 1, 2012

Tak paham bahase ke??

    Ohh yeahh !!.. Kadang-kadang ada juga manusia yang tak faham bahase atau buat-buta tak faham. Kita cakap bahasa melayu pun tetap tak faham, nak cakap bahse India?? Cina?? Mandrin?? Taiwan?? Thailand?? .. sorry, aku tak reti cakap bahse tu semue. Arab??.. okey kut. wahidun 1, isnani 2, salasatun 3 haha.. yg tu hengatlah.

     Bukan nak bukak aib oarang, tapi kalau dah sifat keDESPERATEtan tu di tahap yang kemuncak dalam diri tu, memang melampau la. Tahukah anda??, Kebanyakkan orang tak suka di paksa, macam aku jugak. AKu tak suka dipaksa. Tapi bile ade juge manusia yang suke memakse sehingga menyebabkan aku terase menyampah.

    Kau hengat, senangke? nak hilangkan rase menyampah ni kat kau??.. Kau kne bagi aku sebuah kerete jaguar, sebuah rumah banglo 5 tingkat, sebuah sampan yang bertayar dan sebuah baju getah adidas atau nike. HAHA. Bleh bagi ke bro??.

    Ektuali ada seorang hamba Allah ni. Kawan aku kat FB. Mule-mule kenal-kenal, tinggal dimne??, umor berape?? dah makan ke??. Biase la tu.. Lepas tu DIE puji aku pulak, ''awk comel''. Yaya itu memang tdak di nafikan HAHA k.perasan. Rupanya ADA maksud lain dalam pujian tuu. He said ''awak jom couple''. Fuuhhh !! aku tersengih 360 darjah. Bukan sebab suke tapi sebab aku rase mcm desperate. Kenal tak sampai berape jam. Terus mintak couple.. haiyyo..
aku balas macam ni :-
kenai pon idok..
:)
btw..sy ni skolah lgi..hehe
er..dan esk skola..sy out dlu ye
bye2

     Aku tolak mentah ,tawar dan masin. Tapi die tetap nak jugak. Die cakap die sayang akula, sayang sangat-sangat. HAHA. gilo kuase 4. Aku da cakap kat die ''sorry, tak mahu couple'' pastu die tnye kenape?? aku diam jela.. Pastu die cakap lagi ''awak jomla couple please....'' aku pon balas 'tak mau' entah die tak paham bahase kut boleh plak die tanye kenape??. ceh !!Then, die minta couple lagi aku tolak mentah, tawar dan masin. Tibe-tibe die cakap macam ni

kadanng2,,sye pelik dgn mnusia ni.....mcm2 sifat nye,,sama mcm sye pergi berubat mne adew yg berbezanya,,tu lah kuasa allah

     Err..yela aku layan la. Then , aku nak out da sebb kantuk dimataku suda sampai tahap maximum. Mase aku nak out die cakap ''block bye'' . Aku pelik?? die nak block aku?? aku tanye die kenape?? then die balas macam ni :-

AWK TAK NK SYE KAN,,OK,,,SYE BLOCK AWK,,AWK WAT LAH HDUP AWK,,INGT,,ADAM DIJADIKAN UNTUK HAWA
SALAM


  Aku tak tipu eh. BULAT-BULAT aku copy dari FB. Tetibe die cakap macam tu. Aku pelik?? Memangla adam dijadikan untuk hawa. Bgitu juga hawa dijadikan untuk adam. So, ? kenape die cakap kat aku macam ni?? dah takda pompuan lain ke kat  world ni?? heee... nyampah nyampah nyampah.. puiihh !! Tak sedo diri Tue. heee geram aku. Die hengat aku kisah ke die nak Block?? Like a chlid right?.. die Remove aku. Aku yang BLOCK die. padan muke. puiih !!