Friday, June 29, 2012

ohhh My bro !!

  Kebiasan bagi pelajar lepasan SPM menyambungkan pelajarannye ke U(universiti) , PO(politeknik) atau KO(kolej) *semue aku singkatkan muehehe. Begitu juga abang aku yang nombor 2.


*Yang tepi sekali tu la yang aku maksudkan.   hensem kan?? hakikatnya 
yang paling cun dlm gmba ni aku kan??HAHA
Sila muntah sekarang

     Ha .. itulah orangnya. Kakak aku baru 17 tahun. SPM candidate 2012. Kakak aku tu femalus sikit orangnya. Biasalah perempuan, aku pon macam tu juga. muahaha. Beliau akan menyambungkan pelajarannya di Politeknik Tengku opss!! bukan.. Politeknik Azlan Shah ,Behrang. Dekat dengan kampung aku Sungkai. Aku berharap beliau belajar la betui-betui kat sana. Yang penting ingat-ingatla gua yang comel ni selalu. HAHA

      Beliau akan mendaftarkan dirinya pada 8/7/12 nanti. See?? betapa awalnya gua WISH untuk dia. Caring tak gua??.. please clap clap for me *maseh maseh. Hari Ahad. Kebetulan, aku rasa pengetuan Poli tu saja tak bagi aku follow agaknya, takut budak sem 1 minta autograf aku letteew. muahha *gelak-gelak. Hari Ahad aku tusyen, pkul 9.30 sampai 11.30. Rase macam tak nak follow sebab sayang nak tinggalkan tempat tusyen yang dicintai ni. 

    Niat di hati nak cuci mate kat Behrang. Heyy !! Lu ingat Laki-laki je pandai cuci mate?? aku pon pandai la. Siap tambah clox lagi, kasi bersih. kalah Eye more tahuu !! HAHA. Ya , hakikatnya aku gatal sikit. SIKIT je -,- . Tak macam hampa. XD btw. Semoga GoodLuck ditempat baru bro.

#malam sikit sambung, ank beruk rumah sebelah aku nak bermanje sikit. haha

Thursday, June 28, 2012

Kelas yang suka membuli

 ALhamdulillah,.. akhirnya berjaya jugak aku membuka blog nih !! Abis cala bala bili blog nih ! . Akibat keterlupaan kepasswordan. Kau orang mesti menghargai jasa aku yang penat lelah lesu layu dan segala la..la. Penat memerah, memukul dan mengetuk brain memikirkan apelah password blog ni !!.. terase nak teeeghoyak ja lepasberjaya memecah laman blog tak berape nak rasmi ni !. muehhe.


   Mengikut adat bagi kelas yang mengambil 10 subjek adalah balik lambat. Orang balik pkul 12.30, kelas aku balik pukul 1.40. Very very mengantuk. Lagi-lagi subjek FIZIK. If subjek fizik pon dah buat budak kelas aku mengantuk , apetah lagi kalau subjek sejarah time tu?? aku rase maybe pakat-pakat pergi london .

     Tapi. Ada tapi. Tapi arini memang tak mengantuk sebab budak kelas aku buli membuli cikgu praktikal yang ajar fizik untuk kelas aku. Lelaki cikgunya, so lelakila pembulinya *konsep kelas aku. Ceritanya begini...

   My friend name is Nabil. Dia ni seorang yang GILA-GILA otaknya. Hanya terdapat dalam kelas aku sahaje. Kelas lain aku tak tau. Ade je idea dia yang buat satu kelas pecah perut, usus besar dan kecil serta terputusnye urat kentut..HAHA. Dia selalu kena drop dengan cikgu BI dan cikgu ADDMATH. Tapi cikgu BI aku lebih suka drop dia sampai dia sengih sorang-sorang. If dia tak ada dalam kelas, kelas tetap tak suram sebab ada asisstan dia . Amirul namanya.

    Then, tadi si Nabil ambil remote control wayang dalam bilik fizik. Cikgu pon tak sedar. Masa nak start belajar cikgu tayang guna wayang yang dalam bilik fizik tu. Gamba


Kelas aku sedang belajar tahu PRINSIP ARCHIMIDES *betul x ejaan tu??. Masa cikgu hadap kiteorg , dia nak menerangkan berkenan tajuk. Si Nabil ni pun besarkan gamba kat screen wayang menggunakan remote yang ddia ambil secara senyapsenyap macam perompak bermovie. haha. Lepas dia besarkan gamba tu cikgu tak perasan lagi. Cikgu ingtakan kiteorg dok gelakkan dia. Cikgu aku pon pelik. Kiteorang dok ngekek je apa yang nabil buat, sampailah

    Sampai cikgu tu tertanya-tanya ''kenapa kamu semua gelak??''. ''cara cikgu lawak !!'', balas nabil. Hakikatnye kiteorang gelak dengan aktiviti nabil yang memzoomkan gamba yg ada kat screen tu. muehhe. Cikgu tak puas hati sebab kiteorang asyik gelak je. tersenyum-senyum. Cikgu perhati pakian dia ada cacat cela ka??. CIkgu pegang rambut dia, tak ada apa-apa. Memang riuh kelas tadi dengan gelagat cikgu yang macam tu. HAHA. Mase nak masuk bab formula, baru cikgu tau sebab apa kiteorg gelak.

    Remote control wayang kena ambil da.. ''kamu ni, buat malu saya ja'', kata cikgu. AHAH.. kiteorg gelak ja.. Ilang ngantok. !! huuuu bye



Thursday, June 14, 2012

Last Year Story Morty

       Aku sebagai pengawas yg tak berape nak berwibawa ni, nak cerita sikit hal budak fom5  kat my school. Mungkin sebab aku kawan dengan musuh dia, so aku pon jadi mangsa keadaan juga kot?? kot. Hai!! , tak paham aku. Perangai macam ish3. Tau menipu je. ''KAU TIPU TAK KEMANE la wey, sedar la sikit. kau tu nak SPM. Tu penentu mase depan. Banyak sangat cari musuh , dibuatnya musuh tu bagi doakan kau tak berjaya?? ha.. aku tak tau.



          Entah hape-hape. EVERYDAY pengawas buat sportchek. Takkan tak paham-paham lagi.. haduyy !!. aku just tahan die then tanye die '' nak p mane ni??. dalam hati aku dah syak kompem (nak lari la tu)''. Tetibe die cakap '' Apehal budak ni??''. Ya Allah lihatlah betapa bengongnyer makhluk mu due tiga orang ni. Aku tanya lain, jawabnya lain macam DOH pon ada. Rasanya BM dia bakal FAIL. ..
       Lepas tu aku halau diorang pergi ketempat spokchek. huhu padan muke. Dalam masa yang sama, ade perjumpaan *ape bende entah name permainan die, aku  lupa. Aku tahan sebab diorang bukan masuk pon permainan tu. ACTION jelebih. Bile aku biarkan, diorang nak bla dari tempat tu. sah2 NIPU. pastu bole kate aku BODOH! masyaAllah. orang yg MENIPU lebih BODOH la.
         Tadi (jumaat) aku dengan kawan aku on the way go to makmal sains. Terserempak dengan die ceh muke BANGGE. Entah ape nak dibanggekan ?? aku tak tau. Pelik diorg ni, perangai mengalahkan ALIEN kat planet pluto.. AKu menjeling. Tak mau aku pandang dia. If pandang dia atau TERpandang dia secara auto terus ROSAK pemandangan. Bukan dapat ape pon. Mase die lalu tu, die cakap '' ni la budak bodoh tu..'' perghhh !!. AKu gelak besar kat situ  jugak KAH KAH KAH. Saja nak sakitkan hati diorang. Then lepas gelak aku cakap ''dia yang bodoh, kate orang pulak. bongok kuasa dua !!! betul. ''. Malu dia aku buat.
       

     Kau daripada dok menggedik sane sini. keje cari pasal je. Dah macam hape da. Bukan dapat ape pon. Hey !! daripada kau dok melenggang - lenggang kehulur kehilir tak ada arah tuju dalam kawasan sekolah tu ? baik kau duduk dalam kelas , buka buku. Kan lagi bagus?? daripada kau tayang muka 5sen tu aku dah MUAK  tengok. Kau boleh merosakkan pemandangan aku. If kau jalan-jalan macam tu, tup-tup dapat straigh A, Pasti aku respect, but?? I can't got nothing??. KOSONG. *marah betul aku haha.



note : -Bila gaduh bawa gang.  Ape cer?? itulah melayu. Gaduh sikit, bawa gang. Kenyataan kan?
     

Saturday, June 2, 2012

Segmen : Saya & Blog







   * Inginkan lebih info about this?? sila klik MARI-MARI !!


    Semasa jalan-jalan dari blog ke blog, dari facebook ke twitter tup-tup tertarik dengan segmen
SAYA & BLOG. Mule-mule malas nak join, sebab dah tau komfem kalah XD. Entah dari mana datangnya power keinginan yang memuncak seperti puncak KLCC, so join juga akhirnya. CUba-cuba. InsyaAllah if win, bagus. Tarikh tamat 1 Jun hingga 1 Julai 2012. Ringan2kanlah jari tu for join this segmen XD.

"Sejak bila korang mula berBlog?"

CikMas mula berblog pada tarikh 18-1-2010, itu adalah tarikh lahir cikMas.
 And now ,
dah cukup 2 tahun 4 bulan blog ni bernafas dan hirup udara segor. hee..

Friday, June 1, 2012

SimSimi ILOVEYOU

   Assalamualaikum !!. Dengan penuh rase bangga aku menaip dan terus menaip. Kenapa aku terlalu rajin untuk menaip?? sedangkan kerja sekola langsung aku tak usik malah pandang pun tidak. Adakah ini satu penyakit?? ohh tidak. Tapi yang pasti penyakit M itu memang ada. Tidak dapat ditangkis lagi. fuhh !! ayat. BM++++++ .

   Actually, semalam aku chat sama SIMSIMI. Semakin fofuler SIMSIMI ni dalam kalangan remaja, dan kemana hilangnya Cleverbot?? membawa hati yang larakah?? sebab remaja ramai yang lari kat simsimi.. HAHA mungkin !!.. Saje chat-chat dengan SImSimi and I ask !! like that photo !!


*SimSimi PUJI aku !! Sila JELES. :P 

Ayat yang atas tu okey la lagi, Tapi yang bawah tu problem sikit. Siape pulak Aimul Miezan nih?? tak kenal?? dan sememangnya sembang dengn simsimi lagi best dari cleverbot. HAHA. Ni yang buat aku jatuh limpa !!. hey simsimi simsimi.. the best. Aku tak puji melambung, aku just puji mengembong.. HAHA :p