Thursday, November 22, 2012

I hate mesej berhias !!

     Iman yang tidak kuat dalam diri, akan mudah goyah dengan hanya satu mesej berhias. Mesej berhias?? apakah??. Mesej berantailahh !!. Aku paling tak suka orang send text berantai ni. Secara automatik aku akan emosi dengan baca text macam ni. What the hell??.. dah tak ada cara lain kah nak minta orang sebarkan text tu?? gilaka apa korang ni??. uhh !! bengana betul aku.

Assalamualaikum . Tolong jangan
delete. Mesej ini dari Ibnu Said (Juru
Kunci Mekah), beliau bermimpi
bertemu dgn Rasulullah s.a.w dalam
mimpi itu baginda berpesan kuatkan
akidah dalam ibadah kerana dunia sudah
goyah dan tua. Jangan tinggalkan
solat. Tolong sebarkan mesej ini kpd
20 Muslim. INSYAALLAH,dalam masa 10
hari, anda akan mendapat rezeki yang
besar dan bila TIDAK disebarkan, maka
anda akan MENEMUKAN kesulitan yang
TIADA hentinya.DEMI ALLAH ia akan
terbukti. Maaf, yg TIDAK BACA
mendapat ACCIDENT BESOK,,
aminn ...........dan tolong baca dgn
sangat teliti.seorang anak dari aceh
barat, di tubuh anak itu terdapat tulisan
nama Allah dan anak itu pun boleh
bercakap dgn haiwan-2 apapun. Ini
tanda kiamat, saya BERSUMPAH saya
akan menyebarkan ini ke 19 teman
saya dlm 1 jam.. apabila saya
melanggar, saya akn trkena musibah,
saya AKAN SELALU gagal dlm usaha saya,
dan cita2 saya.

      MINTA PERHATIAN. Ini bukan lawak yang boleh dibuat permainan untuk menakut-nakutkan orang. Kau sapa yang nak mendoakan keburukan orang?? Kau sapa nak mendoakan orang yang tak baca tu kemalangan?? Kau sapa nak mainkan nama ALLAH?? and kau sapa yang nak suruh orang bersumpah?? . Sememangnya apa hak kau nak paksa orang sebarkan text ni??.  Tak boleh ke buat ayat CANTIK sikit??

      Aku tak tahu apa niat makhluk Allah buat ayat macam ni??. Maybe sekadar permainan??. Ialah. Tak nampak lagi perkataan yang aku besarkan tu??. Bermain dengan nama Allah, mendoakan dan mengugut. Memang buat aku panas hati. Aku rasa macam nak hantuk-hantuk kan kepala orang yang send bende alah ni. Apa function buat macam ni?? kalau sebarkan bukan kerana ALLAH?? So Stupid. ohh aku bengang betul !!.

      Manalah tau kot kot orang yang terima text ni adalah orang yang berpenyakit??. Iiiii !! aku geram betul. Iiii.. nak ja aku balun makhluk tuhan yang sebarkan bende ni. Eii.. geram .. Geram betull.. AKu bagi kang. EEiii.. ya Allah.. sabarkanlah hati hamba mu ini .. rosak akidah. yang tak tahan nya. YANG TAK BACA akan KEMALANGAN. Kalau betul-btul kemalangan. MOHON cari manusia yang send text ni, balun dia dengan kayu pesball. Dia suspek utama. huh !!. Bodoh.
       

Monday, November 19, 2012

I'm Back.

       Fuhh !! tajuk. Tak mengancam langsung !!. What you mean '' I'm Back??''. Ohh yeahh !! I mean MASTURAH kembali. Kembali kepada kerenah dan sikap yang lama. Iyelah dulu masa nak masuk sekolah sesi 2012 , niat dihati ingin menjadi seorang yang manje. Disukai ramai. But and the end?? HAHA I'm brutal right now. Dari segi fizikal still feminin. See..?? betapa hipokret nya engkau mas.. syuhh !! aku sumpah kau jadi keldai. Ohmaigad. Apak I pun tak pernah main sumpah-sumpah.

      Actually, aku rasa perangai lama aku kembali. Perangai or sikap yang sangat-sangat malas. Malas dari segi text, chat, calling, hang out, and tidak ketinggalan juga couple. Ohh !! tersangat malas der !!. Malas nak cari line, malas nak balas text, malas nak sembang-sembang, malas nak taip banyak-banyak. ehh?? blog?? rajin pulak kau type banyak banyak?? * halamak !! kantus sudahh!!..

    Selain itu, aku  rajin dari segi kerja rumah??*InsyaAllah HAHA. Mengadap buku??*InsyaAllah. Tidur??*uhh MESTI RAJIN . Makan??*WAJIB RAJIN. Novel??*uhuk..uhukk . Ngadap komputer??* ini sunat. Aku paling menyampah orang tanya ''kenapa tak mau couple??'' soalan ini bole menyepoil kan mood aku yang tengah baik setiap masa. Harap anda semua memberi kerjasama yang baik. Jika anda memberi kerjasama yang baik , inysaAllah apa yang anda semua mahukan tidak akan saya berikan apa-apa sebagai cagaran.HAHA :p

    Ingat aku ni anak jutawan ke nak bagi upah bebanyak??. Kalau nak upah, bagi aku menang money drop dulu. HAHA .Tapi kalau Setakat lolipop tu bolehla. Maklumla, sejak cuti holiday bermula ni, aku terlalu ikut perangai haji bakhil. Kedekuit yang teramat sangat . Kalah bakhil dan keluarganya.

    Okey ada orang kata aku punya perangai macam budak-budak. Tergedik sana tergedik sini tergedik situ .. grrr.. Baru aku tahu yang budak-budak ni gedik rupanya. Ingatkan orang dah pandai berfikir ja. Cisss !! Budak??. homaigad. Aku rasa aku macam emak orang.  Maybe mereka rabun tahap dewa??  mungkin !! . Loserrr.. ahh malas.. nak lepas geram je nii..

Tuesday, November 13, 2012

The ending ??


  
 Maka dengan ini secara rasminya gua sudah single. Yeah !! *jangan tepuk tangan, And I don know what i feel right now?? serius aku tak tau. Dari semalam aku dok pikiaq seriuskah aku nak putuskan relation ni??. Beranikah aku?. Erm.. memang aku yang minta break. Aku tak habaq kat dia lagi tadi yang aku nak break. But dia yang kata dia lepaskan aku. : Terima kasih awak.


    Seriuslah. Masa dia habaq yang dia lepaskan aku sayuuuu hati aku. Aduhh?? dah kenapa aku sayu pulak?? kan boleh berkawan??. Aiseymann. Entah secara tetiba aku berasa sedih T_T. Tapi taklah sampai nangis. Bazir air mata ja nangis untuk manusia yang bukan muhrim :). Sayu dan sedih di hati sajalah. Aku tak tahula what he feel. Adakah rasanya sama ya??.


    Masa aku bukak wall musuh FAM'S. And saya TERKEZUT dan amat TERKEZUT. Muka saa dah macam alien tak cukup oksigen.  Awak jadi friend dia?? Itu memang saya tak boleh terima. Langsung tak boleh terima. Tapi aku dah tak ada hak nak larang dia kawan dengan sesiapa pun. Ah !! nak tak nak biar sajalah. Bersabar jalah dengan mrs. F. Ohh !!. Aku boikot gila dengan gurl ni. Entah kenapa??. Maybe sebab dia tak sedar diri lagi. Ehh?? menyimpang.
    And now, no couple, no calling, no jiwang, no temenung. No text tak ada ke?? No text?? itu tak boleh. Sebab hari-hari aku text dengan member sekolah. GURL tahuu.. !! Semua kawan :). Number celcom je. Maxis?? aku rasa aku simpan saja kut. Almaklumla line maxis dah tak dapat langsung kat umah aku ni. Aduii !!


   Ikan besar ikan kecik. haha. First date berdua. Selalunya bila aku on fb. Ada ja text dari dia. And now !! Not have. Arghh. sayangnyaaa.. awak jom couple balik... bhahaha . Baru break dah nak couple. apalam. Itu keputusan aku. And aku rasa mybe ini yang terakhir. After this aku malaslah nak couple-couple dah. Sungguh !! .
   Biarlah aku merindu-rindu. Tapi dalam masa yang sama. Aku takut dia jadi hak orang lain pulakk?? haa.. itu yang aku asyik terbantut je nak break. AKu sayang dia?? tapi aku minta break?? sayangkah aku?? Ah !! entah. See?? entah lagi?. Aduihh !!! what the fish. Cehh.. mulut aja kata biarlah dia nak couple dengan siapa pun. Hati?? apa yang dia kata?? ... :) Just can smile. bye

    CINTA CIDB XD... Firstime jumpa diaa.. He is really cute XD he's smile.. ohh . I like. apek muda gua. XD


Monday, November 12, 2012

Tak sampai Hatii.. sayang awakk !!





  
       Aduii... kenapalah kawan-kawan awak suka sangat membantutkan niat saya??.. kenapa??. Makin hari makin terasa bersalah tahu??. See..?? akhirnya baru saya tahu yang saya bukanlah seorang yang setia. Kepala selalu runsing nak buat keputusan yang terbaik. Nak berterus terang takut. Takut reaksi yang diberi nanti adalah negative. Better awak cari spair siap-siap la awak.. !! MAAFkan saya. Bukan niat saya. Sumpah !! Saya tak ada orang lain pun. Saya dah tak larat nak buat awak bahagia lagi . Saya dah tak larat dengar emak saya membebel pasal sikap saya yang tetiba berubah. Saya dah tak larat nak dengar ceramah daripada kengkawan. Saya dah tak larat nak terus jaga hati awak. saya minta maaf sangat sangat . Saya rasa saya selalu buat awak susah hati. Tak hargai apa yang awak buat. Apa yang awak lakukan. Yeahh !! sememangnya saya jenis orang yang tak pandai hargai !!. Saya sayang awak. Tapi perasaan masih berbelah bahagi. Saya jadi tak selesa. Dan saya rasaa.. saya akan..... (esok saya text awk) .. :) Maafkan saya.
       Lantaklah apa-apa pun kawan awak nak cakap. Saya tak kisah da. Muktamat. Diorang nak marah saya.
       Saya tanya pendapat kawan-kawan saya , and diorang said jangan . Diorang suruh pertahankan. Nampaknya diorang tak paham apa yang saya rasa. Ermm.. dan ini yang terbaik. Kadang-kadang rasa cemburu bila tengok hubungan orang lain bole bertahan lama. But saya?? HAHA. kelaka lahh !!. Daripada keadaan bertambah teruk. Better saya buat kefutusan . Dahlah. malas nak describe panjang lebar. Berat hati saya nak katakan. Ha.. esok petangla. Saya call. :')

Sunday, November 4, 2012

entah entah entah entah..

      Abang aku kata if kita buah orang tu sakit hati. Oneday kita kena balik !!. Yes. Aku pernah kena . Abuat sikit ja. Tapi balasan yang aku dapat lagi tebal daripada apa yang aku buat. See??. Adil kan?. huh !! Sebenarnya, ni ada juga kaitan nya dengan perasaan aku sekarang. Entahlah. aku pun tak tahu apa yang merunsingkan aku??.

      Aku usha taknak hiraukan perasaan yang gundah gulana macam dodoi ni !.Malas melayan perasaan yang macam ni. Tapi kalau tak layan, melarat pulak. Dah susah. Jenuh aku makan cili sebab nak panaskan balik hati ni. okey tak lawak. XD.  Dia selalu tanya aku

''Kenapa mas terima Khai?''

     Sebenarnya, aku pun tak tahu kenapa aku terima dia??. Serius !! Aku tak tahu kenapa aku accept dia??. Perluke bersebab bila kita terima seseorang tu??. Soalan ni yang merunsingkan aku sampai sekarang. Kenapa aku terima dia. Kemain ramai yang hensem-hensem kat facebook tu?? Kenapa dia yang terpilih?? adakah dia dari kalangan putera katak?? HAHA. Dia manusia lahh !!!.

     Kadang-kadang aku rimas jugak bila dia tanya aku kenapa aku terima dia?? Sampai sekarang aku tak jawab lagi kenapa??. Then, aku nak cari jawapan aku searchlah internet. Manalah tau kot ada jawapan.. :D . Aku terbaca ayat ni..

Jika kamu mencintai kerana dia pandai, itu bukan cinta tetapi kagum.

Jika kamu mencintai kerana dia cantik/hensem, itu bukan cinta tetapi nafsu.

Jika kamu menyintai kerana takut dia sakit hati, itu bukan cinta tetapi kasihan.

Jika kamu menyintai kerana dia baik, itu bukan cinta tetapi rasa  terima kasih.

Tetapi jika menyintai tanpa kamu tahu apa sebab kamu menyintainya, itulah cinta yang sesungguhnya!

      Dia habaq kat aku yang dia terima aku sebab ''aku lupalah, ada dalam  fon celcom aku save''. muehehe. Whatever lah !!. haihh !!.  Tapi tak logik jugak sebab ada ke orang cinta tanpa sebab??. Cinta?? HAHA aku masih mentah nak cakap soal tu. Sekolah pun tak habis, yuran sekolah pun mak ayah bayar. Makan minum mak ayah sapport. Cinta??. HAHAHA. sekeh kang !!.

        Yang pasti, aku tak tahu kenapa aku accept dia. Maybe dia hensem??. :) hmm ..hensem??. Mungkin !!.  Aku ni bukannya boleh dipaksa. Line maxis pulak tak habis-habis cari pasal dengan aku. Rasa nak buat rusuhan ja.  Abang aku ada sarankan suruh dia tukar number celcom. And dia ada alasan. Apa benda alasan entah dia bagi.  Aku lupa. Aihh !! susah betul dapat psangan cepat lupa ni !!.

        Aihh !! entahlah. Aku pun tak tahu. Kut aku buat kata putus. Lain jadinya. Macam-macam. Kalau ea pun. sanggup kah aku lepaskan dia?? >.< ohh tidakk !!.. arghhh sayang diaaa. arghhhh aku buntu. Aku tak mau sakitkan hati orang. Aku takut bila aku sakitkan hati orang, nnati orang lain sakitkan aku balik. Tapi itulahh !! aku pun tak tahuu !! Entahlah. Mohon bahu Randy A/L Abu . ekeke.. entahlah !! 
    Eerrr.. bawang merah??. Aku nak hampa nangis lepas baca entry ni. ekeke. Kalau tak boleh mengalir, pi kupas bawang merah,... !! segeraa..


 

Thursday, November 1, 2012

Kerisauan tahap firaun

         Manusia. Kemanuasiaan apakah ni?? *manusia diseru kata babi kepada sekutunya. Ehh?? Eh??.. gila?. AKu rasa firaun pun tak risau macam aku. Ialah. Firaun banyak pembantu. Tapi pembantu kerana terpaksa!!. Tapi aku sememangnya tengah kerisauan dengan markah exam. Lagi-lagi subjek teras. Subjek killer macam sivik dengn pendidikan jasmani, sikit pun aku tak heran. Part markah subjek mr.Koh yang membimbangkan. Fizik, MathMode sama addmath.


      The park??. Tak pernah-pernah mark math aku down. Untuk akhir tahun ni, begitu bangga aku  nak habaq kat hampa. Math aku down. Dari Slim ke ipoh.. ewahh ! Dari 78 ke 62. BANYAK down weyy?? how?? how?? rasa nak .. nak.. nak..  makan daging korban pulak. Aduhh !!. Dahlah dalam keriasaun. Aku boleh bantai tidoq kemain lama lagi. Sampai nak topup pun Lupe.

      Rungsing punya pasal, balik sekolah. Rehat. Habiskan novel. DAlam pukul dua petang aku abis baca. Terus tidur. Sedar - sedar dah gelap. Aik?? kiamat ke?? minta simpang, aku tak cukup kumpul pahala lagi ni. Aku ingatkan subuh. Rupa-rupanya da maghrib !!. Bapak !!. Kemain lama aku tidur. Dah bermacam-macam edisi yang aku mimpi. Tak pernah-pernah aku tidoq selama ini.


      Tadi exam fizik paper 1. Ya Allah, dia bagi 50 soalan?? 40 soalan pun dah jenuh mengira. Ini pula 50??. Memang aku bantai tidor sajalah. Tapi lepas tamat exam, terasa menyesal pulak. Ciss !! dah macam kere subang jaya  ja aku masa cikgu kutip paper.

      Subjek Lukisan kejuruteraan pun aku rasa mark dia down la. aishh !! banyak bebeno subjek down. BI?? apetah lagi. Memang fail laa !!. Esok Orat BI. apalah yang aku nak merepek nanti??. Sebab cikgu tanya soalan, aku kena jawab soalan. Aduhh !! Tetiba aku  rasa nak berlakon la esok. Pure-pure sakit.  Kenapa mesti pera-pura sakit?? kenapa tak pura-pura gila??. Baru ada kelainan sikit.

   
     Nak merajuk dengan cikgu-cikgu yang buat soalan. HAHA. Gedik !!.