Saturday, December 29, 2012

Kenangan 4SANTALIA 2012 (1)

  Waa.. jenuh juga mencari idea nak buat n3. And tadi inline facebook sat. Open Class Group. And terjumpa album GIATMARA. HAHA. Dalam Album tu pulak ada gambar ustak yang aku suka masa giat dulu XD. Iyelah, dah LINE CELCOM kat rumah aku buat hal "emergency call only'' tak dapat aku text dengan sayang sayang aku !! makkkk !! rasa nak buat rusuhan ja. Dah tak ada line CELCOM, maka aku cari idea nak tulis n3. :D

      2012 adalah tahun yang selalu dikatakan oleh pelajar tingkatan 4 tahu HONEYMOON. Tapi cikgu tusyen aku mr. Koh kata tingkatan 4 bukanlah untuk berhoneymoon. Walaupun tak ada exam penting. Iyelah, tingkatan 4 kene pulun jugaklah . Bekal untuk tingkatan 5 nanti. Tak adalah kelam kabut sangat masa naik form 5. And This year 2012, kelas aku banyak buat kenangan. Banyak sangat aktiviti.. Antaranya GIATMARA


      Ni gambar aku sama kawan sekelas yang lain. Terdiri daripada tingkatan 3 4 5. Mejoriti dari sekolah smk Ulu Kinta. Ada yang dari sekolah Kuale Kangsa (Idris Shah), sekolah smk Tasik Damai. Mejoriti orang giatmara tu adalah daripada kaum ADAM. HAHA kami berlapan ja GURL !! . Sentiasa diperhatikan. Memang tak best.

 *Perangai budak budak kelas aku pelik sikit. Tu pasal cenggini XD. Mesre kan?? HAHA

 * Yang tidak berkaca mata itulah ustak(Ukasyah Zulfakar) haha

 *Budak budak kelas aku sporthing belake XD

 * Berbaju hijau tu batch 95 ( Kusyairi) . Berbaju hitam batch 96 . Ustak tu sebaya dengan aku. XD
firstime tengok dia hensem.. lepas tu .. dot dot dot 
 *Entah kenapa aku rasa, aku paling kecik kat situu..?? Gambar ni menipu wakaka XD

 *Inilah bestfriend aku. 9 tahun dah kami berkawan !! . But,
ada lagi dua org bestfriend aku :D
 *TERserlah keCOMELan aku kat situ..wahaha !!

 *Kumpulan 6

 *MOTOR sumbangan yang dijadikan bahan experiment Kumpulan 3 HAHA.
Moto group aku !!

 *Salah satu latihan yang kami semua kena buat. Pasang dan buka tiub dalam masa 5 minit. Bole?
 *Group 4.

*3 Dara dan motor c70 XD *ada nama abang comel kat situ HAHA !! gatai XD

       Selama seminggu kami berada di Giatmara. Dan selama seminggu juga lah kami belajar bermacam -macam jenis praktical. Tujuan aktiviti ni dilaksanakan adalah untuk membantu orang melayu yang sekarang ni tak tahu tukar tiub, pasang tayar, tukar tayar. Kiranya macam kurang pengetahuan. Cara ini juga membantu kita save duit. Iyelah, kalau tiub bocoq, pi jela beli tiub. Then kau tukar sendiri tiub tu. tak adalah banyak sangat belanje yang kene keluar semate-mate nak tukar tiub. Nak bayar duit tiub, nak bayar duit upah lagi. BanyaKan??. Kami juga dicabar buka tayar buka tiub dan psang balik kesemuanya dalam masa 15 minit. Kalau dapat siap dalam masa 15 minit dan kebawah. Dapat ganjaran. But, tak ada sorang pun yang dapat ganjaran tu.. HAHA

       Selama seminggu juga kami bersama - sama abang bengkel dan kami(Group 3) rapat dengan abang ATAN . Heee.. Dia leader bengkel. Tapi sayang. Tak ada gambar bersama beliau. Abang atan dapat sambung belajar di Politeknik Arau. Bro yang boleh dibuat bergurau. Aku selalu kene perli ngan abang atan hanya kerana sepotong ayat  ''Lain orang lain caranya'' hehe . Ada juga Abang comel(syahmit). Bro Syahmit ni pernah LOCK moto mean aku parking moto bawah zinc. Kiri kanan motor aku tu motor abang bengkel. So, si Syahmit ni park moto dia belakang motor aku !!. Acane aku nak keluar???. Nak tak nak kena tunggu dia laa.. Dan sejak tulah aku gelar dia abang comel . Mengade ngade je perangai dia. HAHA. -,- Tak lupa juga bro Yap(asyraf) .

       Selama seminggu ni jugalah kami merasa makan makanan yang sedap sedap. Dahlah belajar FREE. Ada sponser makanan pulak tu !! Memang untungg !! ..Alhamdulillah sepanjang aktiviti, tak ada apa-apa yang berlaku. Kami adalah ahli KTB(KEMAHIRAN TEKNOLOGI BUMIPUTRA) Ipoh Perak. Kami adalah BATCH yang PERTAMA melancarkan KTB ni !! hoho.. *buat muka bangga XD . 

   Lepas tamat Pengajian kami. Pukul 2.46 kami berkumpul semula. Tapi bukan bertujuan nak ke giatmara. Tetapi mahu enjoy. We all go to bekas kawasan empangan. Dah jadi macam sungai





       Cantik pemandangannya.  Sejuk je kat situ. Kiteorang datang lepak lepak ja. Moto aku redah masuk utan. Wow.. !! Gentle tak LAGEND aku?? XD




  

 Before we go back. Aku pinjam pasir sungai sat. And saja lakar-lakar. HAHA. Aku sendiri pun tak sedar aku buat nama tu !! XD awak !! awak !! HAHA
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

      Seee???.. homaigodd !! Otak yang menggerakkan tangan ku. :D .. *terpanjang pulak post kali ni. HAHA. Opss.. Sorry !! Terima kasih for read.. :D

Wednesday, December 26, 2012

HARAPAN - cemashh !!




This song yang aku cari tanpa clu !!. Aku tak tau tajuk lagunya apa. Tak tau liriknya lagu mana ??. Yang aku ingat MUZIK je. HAHA. Gilerr ! Januh klik satu persatu lagu kat Utiub ! Then , malas lah jadinya. Sebab tak jumpa lagunya. TERjumpa pulak movie CINTA VLOG . Memang di siarkan kat Utiub.

Dah jumpa cerita tu. Layan jela. Sampai ada satu since tu , the girl dalam cerita tu cakap '' harapan menjadi nyata''. Uhh !! AKu tersentak dengan word HARAPAN. HAHA itu salah satu lirik lagu dia.. !! End !! akhir nya.. JUMPA. HAHA

Monday, December 24, 2012

Ohhh !! malunya akuu !!

    Okey, Selama 3 hari 2 malam aku berada di Kampong ayahku Sungkai,Perak. Yang tak pernh dengar nama tempat ni, sila minta bantuan mr. Googlemap. manalah tau kot kot hampa nak pergi mandi HOTspring ka, nak tengok Binatang ka..??. Ada burung, ada rusa, ada kancil, ada seladang,'' babi'' mudah ditemui tetapi agak sukar di jinakkan. HAHA . =,=''.
*focus kat phone je. Saje nak tayang cybershort. AHAHa.
tak mainlah tourch tourch ni. !!

     Bytheway. Macam biasa aku bertext sampai lewat malam. Text siapa??. My sayang sayanglah.. But, takla lewat sangat macam arini.1.30 baru ak tidur. AWAL la tu?? kan??. Aku jenis yang jarang bermimpi. kalau mimpi, mesti apa yang aku mimpikan tu akan menjadi. Ini satu kebetulan. mybe??. Katakan KEBETULAN.  So, aku termimpi yang aku , Sazleen , Syerra tengah buat apa entah dengan komputer. Dan entah apa yang kelakarnya, buat kami bertiga tergelak gila gila gila.. sampai sakit perut menahan gelak. Aku gelak sampai aku tersedar dari tidur . Dah sedar pun masih gelak lagi. Tetiba aku dengar Ayah aku panggil. Ayah aku tanya '' kamu kenapa?''. Aku diam je. ''mamai '' lagi time tu. Dah terdiam, terus aku tutup muka. MALU weyhh !!.

      Pastu buat buat la TERsedar. Konon-konon tak tau apa-apa yang berlaku. HAHA *pandai aku berlakon. Bangun then siap-siap pegi orang kahwin. Dah sampai rumah. Dah elok rehat semua. Mak aku tanya '' apa yang kamu ngigaukan sampai tergelak-gelak pagi tadi??''. Aku yang dengar soalan tutt pun tergelak sekali. HAHA. Nak tak nak kene cerita juga la. Mak aku sambung lagi '' mule-mule gelak lepas tu berhenti. Gelak lagi lepastu berhenti. Gelak lagi sampai ayah kamu tegur. Apa yang dimimpikan??''. HAHA. Gila kau. Diperhatikan kot. Ini firstime aku ngigau sampai keluar suara. Selalunya senyum senyum ja. HAHA.

     Yang kelakarnya , lepas aku terjaga sebab dengar ayah aku panggil aku tutt. Muka ayah aku sengih sengih ja. HAHA. maunya tak malu. XD. Nasib baik tak ada orang lain kat anjung rumah. HAHA. >.<. Mak !! cek malu. Dah besaq pun ngigau lagu tu. Aku harap. Dengan kengigauan ini, saham aku tak jatuh. HAHA !!.

    Wahh !! saham aku tinggi sekarang nih !! agak sukar untuk mufliss !!. muahaha. And masa ontheway nak balik kampung mak aku "Kampar''. Mak aku smebang bout dia muda dulu. Actually, masa muda mak aku kulitnya sawo matang. Tapi lepas berkahwin, automatic kulitnya berubah cerah. Wahh !! Kaka ak dah cerah. Aku bila lagi??. Terus aku cakap kat mak aku '' kalau gitu, orang nak kawin cepatlah, dapat kulit cerah. HAHA''. Aura suami agaknya jadi lagu tu. muahaha .  And penghabisan. Aku bukan orang UTARA. Tapi aku suka cakap UTARA. :) terima kasihh !! .

Monday, December 17, 2012

Tak takut ke bf marah??

  Actually aku cukup menyampah dengan ayat soalan ni !!. See?? awal awal lagi dah menyampah??. Hah ? kisah pulak aku??. Entahlah. Soalan ni boleh menyebabkan darah aku menggelegak 180 darjah celcius walaupon sbenanye taklah sepanas tu, Tapi itula yang di ibaratkan >.<.

      Mohon buka minda anda seluas luasnya !!. Tak adalah. Ramai orang yang chat aku tak abih abih bagi aku soalan yang sama '' kita chat ni tak takut orang marahkah??''. DIA takkan marah kalau kita habaq kat dia yang kita chat dengan orang lain LOL. Selepas itu, soalan yang boleh buat aku panas '' Tak takut bf marah ke kite chat ni??'' or '' Tak minta kebenaran bf ke? kite nak chat ni??''.. ohh empangan gilaa !! .. Baran gua.. Baran..

    Kenapa nak kena minta kebenaran bf??, bukankah dia hanya pasangan kita. Tak cukupkah dengan kesetiaan kita dan kebatasan kita bergaul dengan orang lain??. Ya !! maybe akan ada yang kata '' Kalau bermesre dengan orang lain takut jatuh hati dengan orang tu pulak''. Ahh !! Pulakk??. Kalau tak pandai jaga hati, baik takpayah couple. Kene minta kebenaran?? Keluar umah pun kene minta kebenaran?? wahh !! dah macam suami isteri pulak !!. Bila tak habaq nak keluaq, mulalah marah, merajuk, syak macam-macam. Homaigadd !! Leceh gila !!. Macam buat dosa je keluar tanpa kebenaran. Macam buat dosa ja bersembang dengan orang lain.

   Tu pasallah aku malas couple. Maybe pemikiran aku lain dengan cara pemikiran you all you all sekalian. Aku memang tak boleh di control !! KECUALI orang tu memang ada hak dengan aku, tegur semua kesalahan aku dengan BAIK dan LEMBUT, SABAR dengan sikap aku yang suka memberontak ni. Sometime aku suke mengelat. :)) .Just my opinion. Apa yang aku perhatikan, Kebanyakan couple mesti ada yang berpegangan tangan, jalan peluk-peluk bahu, pinggang. Teringin pula aku nak tengok couple peluk-peluk kepale. Lagi romantik kot !!.

    Kalau SUAMI ISTERI buat macam tu, aku tak kisah. Malah aku mendoakan lagi kebahagiaan mereka. Ada beza couple dengan orang dan kawin ni !!. Yang Penting, aku tak suka soalan yang aku habaq tadi.  Siapa tanya aku soalan macam tu. Memang aku tak layan dah la !! :p BF tak sama dengan SUAMI. harap maklum !!.

     Korang faham tak apa yang aku nak sampaikan ni?? wahha.. aku pun tak tau nak terang lagu mana bagi korang paham .. :3 T_T ....mekasih membacee

     

Sunday, December 2, 2012

Tak tau nak habaq lagu mana??

     Wahh !! ayat aku menampakkan aku macam orang Utara. Malang sekali, aku bukan orang utara. Tapi meybe atas faktor member aku and sedara-mara aku yang selalu cakap loghat utara. Seronok cakap loghat negeri ni.  Loghat ganu ngan klate , dua-dua best. Perak?? hehehe. Bolelaaaa..

     Actually, aku nak katakan bahawa aku sememangnya TAK SUKA berpegangan tangan dengan bukan muhrim. Dah nama pun bukan muhrim?? korang faham-faham sajalah. Aku tak tau nak habaq lagu mana??. Kalau habaq nanti? kot terasa hati sampai membawa mati. Kalau habaq nanti?? kot tak di maafkan sampai mati??. Kot di maki sampai mati??. Homaigadd !!! .. 

      Actually, posting-posting member aku and page-page di facebook banyak menyedarkan aku. Ewah ayat !! skema =,=''. Yang paling banyak adalah about couple. Ramai yang mempersoalkan kenapa kita couple?. Aku pun terfikir? kenapa aku couple?.  Tak ada answer yang sesuai.Lagi pun bila direnungkan balik? Couple? tapi tak mau buat dosa? bolehkah?. Kawan aku pernah cakap '' kalau DIA sayang hang ! DIA TAKKAN berani sentuh atau pegang-pegang hang''. See?? aku fikir juga. AKu pernah habaq kat dia jangan dok pegang-pegang aku. And he ....

      Actually, kalau couple tak boleh bermesre macam suami isteri HARAM hukumnya. Cubit sana cubit sini. Mana boleh tersentuh kulit. DOSA. hekhekhek.  Kadang-kadang sentap jugak bila baca posting bebudak fb about couple. Tweet budak-budak couple. Dan banyak yang tak baiknya couple nih !!. Because of that aku minta putus. Ehh?? entahlah, tak berani nak cakap hal sebenarnya. heheh.

     Lagi pun, kalau couple mesti tak boleh ''layan laki lain'', '' nak member ngan laki lain pon tak boleh''. Tapi aku kisah apa?? dia bukan suami aku??. Yang aku kena ikut and dengar cakap dia. Just yang aku rasa betul jela yang aku ikut. HAHA. Tapi bukan kategori curang ehh??. Aku sembang-sembang kosong ja ngan diorang. Just lepas putus ni, aku rasa aku lebih freedom la. Itu pun aku tak share ngan dia possword Acc. Kalau itu pun kena kongsi?? adoii !! ... =,=''. Aku kongsi password dengan suami aku ja. TUNANG o BAKAL suami. NO. HAHA.. sekolah tak abih lagi, nak habaq lagu ni?? HAHA . OK kelakar.