Thursday, January 31, 2013

Mencarut masa pembentangan SEJARAH :3





     Pernah tak engkorang rasa gemuruh masa nak buat bercakap depan orang ramai.. ada tak??. Begini ceritanya. Cikgu sejarah aku minta kelas aku buat pembentangan secara berkumpulan.  Cikgu tanda nama untuk number kumpulan. Aku dapat kumpulan 4. Okeylah kan?? lambat sikit nak buat pembentangan.

Tetiba ada budak kelas aku bagi cadangan ''buat undi'' untuk setiap kumpulan. Sebab?? nak tengok group mana start pembentangan dulu. And last. Boy yang cadangkan ni dari group aku. Masa dia cabut undi??. HAHAHA =,=''.

  Dalam hati aku, aku dah cakap dah '' dapat nombo satu. jaga hang''.

    Tup tup. Betol betol dapat nombo satu. Bapakkkk kuuu !! .. Memang aku..aku... err.. =,='' kan aku dah kata . HAHA. Tak pa. number berkat tu !! . ekeke XD .

    Aku tak kisahlah. Aku meredhoinyaa aduterber. Yang sedihnya. Aku. Mina sama Sazleen dalam kumpulan yang berlainan maa.. :3 .. Kami Buddyz yang takkan terpisah akhirnya terpisah juaa.. Kauu pergi juaaa !! . Muahah nyanyi fulakk..


    Masa pembentangan ,  hehe. Group aku kena bentang Bab dua. About Negeri Perak and Negeri Sembilan. Aku ambil bahagian URUTAN PERISTIWA. Masa aku tengah bentang ada berkataan '' J.W.W Birch''.  AKibat berasa gemuruh  enkorang tau tak apa yang harus aku lontarkan untuk perkataan tu??. berbaur tau tak. Akhirnya aku bedal je. J.W.W Birch. Sebutnya Berch. Tapi dapat kat aku Bitch. What the foof !!..


     Dan seterusnya aku tersasul. Asyik asyik tersasul. Dok mencarut ja. Maafin saya cikguin.. XD .. HAHA. and sampai sekarang la budak budak kelas aku doh Birch Birch. Lagi lagi si Nabil.  Memang masa sejarah semalam penuh dengan gelak ketawe jela. Sorang Birch. Sorang lagi Cukaiii.. *suara itik. HAHA. k. Sweet moment bersama guru kelas baru :D ..

Monday, January 14, 2013

Sweet Moment in Year 6-(2008)

    Assalammualaikum !!. Haa.. tadi aku kemaih bilik aku yang dah macam BANUN. And masa kemas kemas dan kemas. Aku terjumpa gambar lawatan masa darjah enam. Bapakkk... beza gila aku yang dulu dengan yang sekarang. Bezanya, sekarang aku lagi comel. XD Opss !! . Haha. Gambar lawatan ke Melaka. Dahlah kecil. kulit gelap pula tu . Bak kata apak aku macam 'anak teling' . Wakaka.. memang macam tula pun.


    Ada lebih kurang 3 keping. And gambar tu aku tak dapat nak di siarkankan kat blog ni. Terlalu comel. XD. Actually,tak tau nak print lagu mana??. Gambar tu mengingatkan aku kepada Puan Salwa*cikgu sains dan Puan Habibah*cikgu math. Waa...

   Puan Salwa ni Guru Kelas aku. Kecik comei ja cikgu ni. Puan Habibah pula cikgu math aku. Kalau tak siap dia punya latihan. HAHA. Ketamla engkorang dapat. Ketam bukan sebarang ketam. Ketam yang sangat berbisa. Mampu mengalir air mata if terkena.

   Actually, aku pernah kena. Huaaa.. Lepas lepas tu, confirm siap latihan math. Sekali kena. Taknak lagi. And this teacher pandai ambil hati anak murid dia. Kalau kerja dia siap. She give you something yang budak budak suka like Coklat. Then, masa nak dekat dekat UPSR, Pn. Habibah ada bagi soalan lastyear. kena siapkan kesemua soalan pada hari tu jugak.

   Aku yang masa ni bebal tahap 3. Memang tak buatlah kerja dia. Aku salin soalan ja. Bila cikgu lalu BERLAKON buat kerja dia. Muaha *nakalnya aku.  Jawatan aku dalam kelas adalah ''Assistance Moniter''. So, siapa member member aku yang dah siap kerja yang cikgu bagi aku pinjam and COPY&PASTE ja. Almaklumla !! Ada POWER time tu. HAHA.


   Masa ni, kuasa Assistance moniter dengan kuasa Ketua kelas. Kuasa Assistance kuat lagi. Masa cikgu tak ada dalam kelas. Ala.. budak budak. Ugut sikit terus takut. Lagi lagi time cikgu tak dapat masuk kelas. Lagi gila la kiteorang buat bising. Tugas aku senang ja.



Aku ugut '' tulis nama and bagi kat cikgu ja'', auutomatik kawan kawan kelas aku duduk tempat dia.

 Mula-mula pegang jawatan ni, diorang buli sama aku. HAHA . Last last, diorang kena balik. Ada satu hari tu, budak kelas aku main sepak sepak botol. Aku cakaplah '' jangan buat sepah'', dengan nada tegas. XD. Diorang tak dengar. Aku ugut '' Aku tulis nama kang??''. Boleh pulak diorang balas balik '' tulis lah''. HAHA MEMANG aku tulis.

Tiba-tiba cikgu BM masuk kelas, *cikgu Asri*. Diorang hengat aku tak berani. Sekali. Aku bagi list name tu kat cikgu. HAHA PUCAT muka diorang. KESIAN pun ada. Tapi nak buat macam mana???. List name dah terlepas ke tangan cikgu.

Lepas kes ni, aku suruh diorang senyap.. diorang pun senyap. HAHA. K. kelakar rasanya bila ingat balik. Aihh !! Rindunya zaman sekolah rendah. Siapa suruh lantik aku jadi penolong?? kan dah kena. :p. Kelakar bukan sebab apa?? Sebab teringan action muka yang bole buat aku putus urat benti ketawe.


 Ada suaatu hari, aku datang awal ke sekolah.  Dalam 6.45 aku gerak dari rumah. Sampai sekolah dalam 6.50. Tak jauh sekolah dengan rumah aku. Masa aku park basikal aku pandang kelas aku ADA LAMPU mean dah ada yang datang dulu la. But, went aku sampai kat kelas  , tetiba gelap. AIk?? apa yang korang akan fikir??. Mestilah about ghost right?. Pastu aku dengar suara macam orang tengah tahan gelak. Wakaka SAH !! diorang nak kenakan aku.

  Ohh.. !! AKu lupa ending dia macam mana??..lu pikir la sendiri :D

 Lagi. Untuk exam Pafa. Aku dapat A for hafazan Al-quran and B untuk Bacaan Al-Quran. See?? nampak tak keterbalikkannya disitu??. Markah hafazan aku 98%, and aku berjaya mengalahkan markah budak kelas Kreatif. Bangga k. Bangga *Dabik dada.

   Actually, ada budak laki ni tanya sama cikgu  Agama '' Ustazah, markah siapa paling tinggi untuk hafazan??''. Kebetulan pula aku duduk sebelah ustazah. Ustazah pun cakaplah. '' Masturah dengan markah 98%''. Bapak I.. Bangganya akuu.. Tapi masa tu aku senyum ja pandang that boy. :D . Almaklumla aku bebal tahap 3 masa tu :D.

Rasa macam sekajap ja aku dah form5. :) ..

Friday, January 11, 2013

Otak ku dilanda ribut SONAMU !!

    10/1/2013. Mungkin hari keserabutan or kekecewaan sedunia??. Kat facebook tu belambak ayat ayat putus cinta. Cehh !! -,- aku yang memang ada mood tetiba hilang mood went terbaca kesemua status tu.  Mana tak hilang moodnya, ayat ayat tu semua buat aku terimbau tauu !! .. Rasa nak letak kepala dalam meriam buluh ja lepas baca status gitu. Fuhh !!  memang mencabar mental sungguh !. Hammer mau??



    Macam biasa, bila otak serabut mulalah mata memainkan peranan. Pandai mata ni tau !. Peranan apa?? , hehe Naik katil tarik selimut. Paham sendirilah. Dapat tidur kejap, then  terasa kelegaan sikit disitu. Tapi sedih tu masih ada. Nak kata sedih tak jugak. Rasa bengang yang lebih. Ohh setan nii...

     Bila difikirkan balik??, masa otak aku dilanda ribut, aku tak perlukan kawan untuk memujuk or memberi respon dengan apa yang aku luahkan. Cukup sekadar dengar apa yang aku ceritakan sudahlah. Aku boleh pujuk hati aku sendiri. Bukan aku nak mengada-ngada pergi ngadu kat korang. Tapi I need !!. Aku perlukan kawan masa tu. Aku perlukan kawan masa tu sebab aku takmau masalah ni bertangguh. Bila aku tak ada kawan nak bercerita, aku confirm akan tidoq.. dengan tidoq dapat melegakan aku.

      Masa tu, awak ja yang dok text saya sebab tu saya cerita. Tapi nampak gayanya, awak bukan yang terpilih. Dari gaya text awak. Awak macam nak tak nak ja layan saya. okeyy.. Da bosang habaq tau. Jangan pendam pendam. :))

     Bila aku text kau, aku terus teringat Syafiq. Dulu rajin text , and now dah stop text. hanya kerana Line maxis dah tak ada kat rumah aku ni !!!... bengang sungguh teman.  Tapi still bole contact kat FB. Itupun dia yang rajin tegur aku.. Aku?? HAHA haram... Adakah aku sombong??. Tak apa. Mak kata sombong kat kawan maya tak apa, sebab bukan berjumpa pun. :D.

    HAHA. Entahlah, aku tak tau nak marah siapa..??. And aku rasa, aku takmau mengharap kat sapa sapa dah. Cukuplah yang ni last. InsyaAllah. Lantaklah orang nak kata aku apa pun. Janji SABAR. Allah ja tahu macam mana perasan kita. yeahh !! .. No sayang. No love. Just I U ...Tapi aku sayang budak sonamu ni.... Ohh !! Fateehhhh... tak sabaq nak tunggu hang balik asrama.. :D Semua ni aku curi kat google ja. Senang XD


    Aku dan sayang sayang aku hanya berkawan. No couple. Walaupun kami bersayang sayang. Tapi no more. :))) Pendam mastura. pendam. Abang Tasik damai kau??.. HAHA he is my friend. Syafiq :D

Saturday, January 5, 2013

Gambar ada lagu?





       Yuna kata, setiap gambar ada lagunya. Korang ada dengar lagu tak dekat gambaq ni??*lawak hambar*. Orang habaq pulak gambar membawa banyak maksud. Tapi apa maksud gambaq ni??. Sendiri nilai. Lain orang lain cara penilaian dia. Haihh !! ohh !! aku tak mengharap. Ohh hati pehlisss jangan mengharap. XD Macam orang gila ja aku jadi memalam ni !! . Bak kata mak aku macam ibu hilang anak ja aku memalam cenggini.

        HAHA. Bukan hilang anak mak !! sayang sayang tak balas text secara tiba tiba. Dia dah tidur agaknya. Dah dia tidur, apa lagi fon campak bawah bantallah !!. So, buatlah apa aku nak buat. HAHA . Nak buat apa?? online lahh !!. Ala.. aku dah biasa dah dengan kes text tak berbalas ni. Tak heran ehh !!. Tapi sometime bengang jugak. HAHA. Ala, boleh dikawal.

       Tapi betul jugak kan?? text lelame. Oneday mesti bosang. And petang tadi. Apa benda aku mimpi entah. Merepek !! . Yang aku ingat, bila aku terjaga aku terus cek fon tengok dia ada send text yang macam aku mimpi tu tak. Rupanya tak ada. Aih?? dah kenapa aku laguni??. Mate gua dah macam penyu nak bertelur ja. Layu semacam. Isyarat nak tidoq agaknya !!. HAHA jom tido. Aku tak paham dengan hati aku !! mohon pluster .....