Tuesday, February 19, 2013

siapa yang takmau kejayaan?? siapa??

    Actually, acap kali dan kerap kali aku terfikir dan terberangan macam mana keadaan aku bila masuk IPT??. Ada gaya macam budak IPT tak??. Dengan ketinggian sebanyak 154 cm persegi aku rasa ada gaya lakan??. Sesuai la kan?. Jangan kata tidak. Jenuh aku tujuh hari tujuh malam bergayut seperti cipanzi. eh?? cipanzi bergayut ka?? HAHA *hambar weyy hambar* .

     Yang semenonyer.. aku tertarik dengan jalan kehidupan abang aku. Cemburu pun ada. Rezeki belambakk untuk dia. Mula mula Polteknik (PSAS). And now??. Dia dapat SPA pula. PEMBANTU PEGAWAI PERUBATAN weyy !!. Belajar di ALor Setaq. Teketaq ketaq. XD. Keluaq keluaq teghuih(terus) dapat kerja *teruk tak loghat aku??*. Memang aku cemburu tahap cipanla. Dah kan begini, memang aku semangat nak LAWAN dia la kan??. HAHA. Saing mas.. saing !!.

     Semenonyer, entry ni udah lama. Dua bulan berlalu. Entah kenapa?? empatpuluhempat menjak ni aku rasa nak story. Tapi tak tau nak story apa??. So, belek belek draft yang yang putus urat sendi urat kentut dan seangkatan dengannya. hee.., and aku rasa ini entry terbaik.





  
      Apa?? nampak gambar diatas tu??. Itu dewan diorang. Tempat diorang dikumpulkan masa pendaftaran. Bapakkuu.. RAMAI jejaka. *mak aku yang kata* HAHAAgagaa XD *gatal kau mas*. Suasana nyaa seronok sekali. Suasana sama macam suasana di Politeknik (PSAS) . Tapi aku tak dapat pergi masa dia pendaftaran. Kami berdaftar pada hari yang sama. So, just Opah,Ayah, Mak and beliau saja yang pergi. Aku macam cacing kena cucoq dengan api sebab tak dapat ikut. *k tipu je.

     And LAST. Dapat pergi jugak. Seronok bah . Aku pergi sana , aku rasa nak ikut jejak abnag aku yang ni. Masa dah sampai kat depan pintu gerbang kolej dia. Wohooo !! TERUJA gilaa. Tak berkelip 2 saat mata aku. XD. Maka datanglah jin jin semangat kedalam hati aku. *jahat sangat pakai jin*




     Tudiaaa... Beliau sudah cukup hensem untung ditayangkan harharhar XD.*bajet gila*. Yang berkaca mata itulah MUHAMMAD ALIF SYAHMIM . Aku rasa macam nak tukaq badan dengan dialah. HAHA -,- macam boleh. Ni ada kat depan kolej dia. This time nak hantaq dia balik. *syuhh syuhh aku halau dia. Ehh?? someone missing in this photo?? who??. HAHA. akulah photographer nye. Lawa tak angle gambar ni?? . katakan lawa katakan lawa *sambil ugut dengan pisau* .




    Mulai detik itu. Kepulangan aku dari KOLEJ tersebut dengan membawa satuperdua azam. satuperdua??. Nak buat mak bapak aku BANGGA ddengan anaknya. Nak masuk IPT. Nakkk....  Hee.. satuperdua kan??. . Aku mulai menjadi seorang yang nerd. Tetapi. MasyaAllah. Kalau solat jarang sekali nak full. :3 nak itu nak ini. Tapi talian hayat pun selalu FAIL. apa cerr?? ye dok??

    Semenonye, aku dalam proses berubahh. Berubahhlah. Dari segi ibadah, pergaulan dan percakapan. Orang kata '' berubahlah'' senang berkata. Sukar nak buat. dasar setan punya setan. T_T. Tapi akan aku usahakan.. SOKONG AKU TAU?? k??.  Go mas. caiyokk caiyokk.. !! I backup u until u died detik hati ku. :3 .... DOAkan aku??. okeyy.. Terimass.. sayang hampaa.. :))


Jangan pernah sesekali cuba mengatakan hidup ini tidak adil, jika kita sendiri tidak pernah berusaha yang terbaik.
Tak semua apa yang kita nak kita akan dapat.. Tapi Allah tahu apa yg kita perlu... :)
 Setiap kekurangan itu adalah yg terbaik... kerana dari kekurangan itulah kamu akan mempelajari untuk memperbaikinya agar menjadi lebih baik.
Kerana kekurangan itulah kamu akan mematangkan diri kamu.. dan kerana kekurangan itulah kamu akan belajar untuk mencintainya seadanya.



    Video MATLUTHFI ini pun telah menambahkan lagi semangat aku untuk berubah dan belajar. ''Paksa hati, paksa diri , disiplin hati disiplin diri untuk berubah'', kata seorang lelaki kepada aku *dalam mimpi. TERHARU weyy dia kata lagutu kat aku :'))



   

Monday, February 11, 2013

PengeLIKE Tegarr , Harus dibasmi dengan BOOM

    Sudah menjadi ADAT dekat facebook tu. Kasi BOOM sana.. BOOM sini.. Aku rasa nak BOOM rumah si pembaling BOOM tu. Weyhh ! kicap nak kicap?? -,-. Buat masa ini. PengeLIKE tegar yang dikenal pasti adalah



ALIF ASHRAF ASRI

BRO SYAM RUNNER

SYAHMI MUNIR


   

         Ni nama nama wanted gua kat facebook tu. HAHA. Padan muka. Apa?? Gambar??. Maaf tak dapat disiarkan kerana meraka TERsangatlah COMEL. Manalah tau kot kot hampa jatuh hati kepada  pengelike tegar ini. HAHAHA.. Actually, Alif dengan Syahmi ni kawan Group 1996 kat facebook. Dia(Syahmi) ni bab nganjing MAN UTD no.1 . Memang sakit hati kalau dia nganjing MU. ................................

      Baru beberapa minit yang lepas si Syahmi BOOM sama aku. Rentap kata tak dapat berbuat apa-apa. Rentap lari membawa diri meninggalkan aku seorang diri terkapai kapai berenang ketepi :3
Orang kata. LIKE dibalas dengan LIKE its a FAIR. :))) *evil laugh . HAHAHAHA


 
  

 

Sunday, February 10, 2013

Kembara Maszahari :3

   Hallo there !! *macamlah ada orang jenguk blog ni XD.  Pada 2 atau 3 jam yang lepas. Aku berjaya menghabiskan senaskah novel Kembara Amira. bapakku... Tersentuh hati aku baca novel tu. Alhamdulillah setakat ni, novel tu tidak dapat mengalirkan air mata syahdu aku ni. :3


    Itu adalah novel untuk subjek BM. Masa mula mula try baca novel tu. Ya Allah. MENDAP nya cerita.  Dah ceritanya mendap, aku stop baca. Rabu lepas. Cikgu BM aku bagi sinopsis Kembara Amira. Tapi sinopsis tu kena isi tempat kosong.


    Ceyhh ! Aku bajet gila time tu *konon dah baja abis. Mule-mule boleh la jawab. Datang tang perkembangan, klimaks, peleraian. Berair mata. Apa aku nak jawab ni??. Nak tak nak kena pakai talian hayat minta bantuan Amina. HAHA. Baru siap sinopsis tu.

   Sinopsis tu menarik perhatian aku dohh !!.. :3 . Apa yang menariknya. Novel ni mengisahkan pertalian darah yang terputus dan semangat persahabatan.


   Bahagian yang paling paling paling menyentuh hati aku time dekat Gunung Gua Gajah. Amira, Itai, Roslan sama Pak Lias pergi mencari Malique. Watak Amira bagaikan seorang yag bijak berfikir. Aku suka watak tu. Aku pun tak terfikir apa yang Amira fikirkan. :3 . Aku nak jadi macam Amira XD. Itai pula membantu Amira menjejaki Malique. Itai memberi semangat kepada Amira went Amira rasa apa yang dia buat itu satu kerja bodoh. Kemudian Itai pujuk Amira, cara Itai bagi semangat kat Amira tu yang aku tersentuh. Entahlah. Aku tak tau nak describe lagu mana. ?? Tapi bahagian tu aku paling suka.Aku rasa macam '' waaa.. hebatnya Amira dengan Itai. Hebatnya persahabatan diorang''. Aku mahukan begini. Tiada istilah putus asa. Tiada istilah ikut hati. Tapi ada istilah BIJAK BERFIKIR. :)

    Entah lagumana aku boleh terlayan novel sekolah ni??.. muahha Aku paling LIAT nak baca novel sekolah. Kapten Hassan, Aku Anak Timur, Azfa Hanani manada aku baca. XD. Baca sinopsis ja. tapi Sehijau Warna daun aku baca. :)

Yang Pasti KEMBARA AMIRA best. Walaupon aku dah baca cerita Julia. :))

 

Sunday, February 3, 2013

Kenalan Group 1996 .


 Dekat facebook. Dah bermacam macam jenis group yang merepek repek. Entah apa function group group gitu. Ada group untuk HOTstuff. Ada group boikot ni. boikot tu. dan bermacam macam lagi. And Oneday, aku terjumpa satu group.



The name is 1996. Peahh !! kemain lama aku cari group yang macam ni. Dah terjumpa maka TERjoin lah jawabnya.  Aku jumpa group ni masa cuti bulan 6. Gila !! Aku jadi ketagih kat group ni masa first join komen komen dalam tu.

Sampai jadi SAWAN sekejap. Tergelak-gelak bila bersembang dengan diorang.  Ada yang otak gila-gila, poyo ala.. semua adalah yang membuatkan group tu HARMONI. Admin?? adaa.. 11 orang ja.





 Itulah kesemua admin group 1996.  Taraaa.. yang aku selalu nampaklah. Admin Syera, Alif, Karim XD , Syahmi sama Azim. Yang lain aku nampak masa cuti sekolah.. Admin group ni best. Tak sombong.

Dalam group tu, kami rasa kami semua macam satu keluarga. Tak ada istilah BUDAK PANDAI, BUDAK HOT dan seangkatan dengannya. Tapi masih ada yang tersesat dalam group tu. :3

KENALANKU DALAM GROUP 1996

# Izrin dan Amaliya :-

=   Dua orang makhluk tuhan paling seksi nilah yang buat aku semakin aktif dalam group 1996. Dengan otak yang mereng sikit time tu. Memang buat aku macam nak jahit perut ni supaya tak pecah. Dua-dua orang Perak.  Izrin ''Smk Rapat Setia''. Amaliya '' skolah kat Teluk Intan''. Aku tak tau apa nama sekolah dia.  Gambar tak ada sebab aku lupa nama FB diorang. :3 .. 

Actually, lepas aku kenal diorang. Aku kenal ramai lagi. Tapi aku ni pelupes tahap cipan tebelah dua. Kritikal sangat !!.

# Johan Amir Jopely

*Opss !! sorry Jojo. TERcuri fulak. gambaq solo tak da. XD
= Ohh abe johee.   Baru nak ambil gamba dia bermuka jambu :3 Tapi tak dapat. Abe kito ni dah ONLY ME dia punya profile pic. Ya, aku meredhoinya. Abe johe ni orang Kelantan. Entah kenapa?? aku suka dengan perangai GILA + POYO = LAYO dia ni. !! Kelakar u know??. 

Aku jadi member kat facebokk masa bulan JUNE. Baru berapa bulan kenai. Abe ni aktif jugak dalam group tu. Tapi aku tak tau lah kenapa dia tak pernah pernah nak dinaikkan pangkat.?? HAHA. Padan muka dia. 

     So, Daripada Abe johe nilah aku mulai kenal Ammar, Shazleen. Aimy, Naimah, Syahmi, Hasanah, Saiko, Hafiz, Syafiq, Alif, Raff, Tun Abrar, Ifa, Haiqal, Ziad, Hazmi, Aida , Kiera, Khairil, Ah Qim, Sazrie , Izzat, Ejan, Shahrin, Lokman Hakimi , Helmi Zaidi, Kamal, Ariff, Hafizi , Syauqi, Best Bro, Aisyah Othman, Azim, Azizul, Aiman, Umair(Merlin),  Hanafi, Nasihah, Akmal , Ikmal , Abam, Start Gurl and others las. Yang ni Jela yang aku hengat pon. hekhekhek. 

   Daripada gaya. Besar + Tinggi orangnya. Macam tak caya kan?? Tapi itulah realitinya.  Ade satu gambaq dia. Comel gilaa !! gamba tu dalam profile pic dia. Aihh !! sayang betul. I'm late i'm late.

# Muhd Hazmi 

Opss !! Tercuri gamba u fulakk !! XD

= Yang ini Abe ganu kito. Visiit Ganu tahun ni. Mai datang ganu. Pasar Payang mehh !!! XD. Aku kenal dia melalui Group 1996 juga. Entah lagu mana boleh kenal?? aku pun tak berapa nak hengat. Just yang aku hengat, aku ngan dia jadi rapat sejak dia add aku masuk chat story HANTUS.. lepas lepas tu kami jadi rapat rapat dan rapat. HAHA.. XD. Kekal sampai sekarang. 

   Sepanjang perkenalan. *ewah !! So far so good. Hensem orangnye.wah !! bangga beliau XD. Apa yang aku perhatikan, dia ni tetap sabar bila aku tak reply text dia >.< . Kasihan beliau. Otp?? pernah aihh !!. Tapi sayang. Tak tau nak sembang apa??. Kami tak sesweet Johe.. :3 ..HAHA eh??.

# Abam

= Abam. The true name aku terlupa. Nak cari?? tak dapat sebab dia Deaktive dia punya Accaount FB sama Twitter. A cute girl u know??. hehe. Aku start kenal dia, masa dia tweet aku kat twitter. Dia tanya aku '' Nama betul apa??'', Aku yang masa ni tak kenal dia. Nak taknak kena jawablakan??. SO, aku jawab jela. Then dia cakap lagi  in English. 

     Tapi dalam bahasa melayunya maksudnya dia rasa dia tahu apa maksud MH. HAHA . k. Aku suruh dia  diam diam ja. XD.  Daripada kenal dekat twitter. Beralih arah ke FB. And dekat FB la baru aku tau dia tinggal kat Perak. 

Sekolah kat Ipoh. Sekolah Taayah ja. Orang Perak juga maa. Aku hengatkan orang Terengganu juga. XD . She is kelakar girl. Peramah girl. dan lain lain lagi. Pujian ikhlas ni !! . Kenyataan key??.

# Atip Manan.

 * Opsss !! TERcuri gamba  lagi...sorry XD

 = Yang ini pula Abe Slim kito. Yang pegang DSLR tuuuu. .  Kami kenal melalui satu post. Post mende entah. Aku lupedah. Post dalam group tu jugaklah. Pasal apa entah?? aduhh !! pelupa bebeno. Yang aku ingat satu ja ayat dia '' kalau masuk politik, aku blah''. mohaakkk... blah lah. kesah plak?? HAHA. XD . 

      Dia add aku. And memang rezeki dia kot jadi friends aku.?? HAHA. Lepas app. Aku geledah dia punya profile. Almaklumla. First kenal, saja nak tau.. Rupanya ADIK BULAN dia ni. ADIK BULAN means, dia lahir bulan JANUARI. Tapi aku lahir dulu. 8 hari lepas tu baru dia keluaq perut. Haa, gitu.  Lepas lepas tu.

    Mulalah dia post kat wall aku rendanglah. apalah. last last dia kalah. K. KAKAK Bangga XD. Kampung dia kat MANJOI weyy.. maksu aku dodok situ.. :) saja bagi tau :D. Penyokong tegar Chelsea ni. ehh? Semalam Chelsea mimpi ngeri eh??  HAHA XD. Masa aku ngusya ngusya gambaq dia dulu, ada satu gambaq dia berambut ! Bapakkuuu.. Hensem k. Hensem. Lahir pulak bulan 1. Cantik sangat da tu XD. *auww.. gatal kau mass.

    Oneday, ada boy mai chat aku. Chat chat chat. Dia minta number. Aduhh !! ni yang susah ni.hehe. k. He hensem k. hensem.. wakkaa. makhluk tuhan. semua hensem hensem. *dan dan kau mas XD. Aku bagi number celcom. hengatkan die nak menolak. Rupanya tak. cehh =,= ''.  Aku kenal dia 29 oktober bah !! facebook bagi tau XD. Itulah Ajari. 30 bufday jemi. :D . Then, mulelah kami jadi kawan.

    Oneday Ajari upload satu gmba printscreen about kawan dia kene hempap durian?? entahlah. Lupedah. Masa itulah aku baru tau yang mereka ni KAWAN. Hohoho. Sekali pandang macam kembar. 2 kali pandang macam couple.. kahkahkah ehh?? JOKE je. XD.


# Abdulkarim Zakaria

= Karim nipun aku kenal dia kat twitter. Tengah syok syok tweet. Dia suruh aku bukak FB. then, App dia. Aku pelik??. kenapa mamat ni??. Then, aku buatjela apa yang dia suruh. Last-last aku tanya, kenapa??. Senang je jawapan dia. Saja. Heh.. rasa nak bagi siku jugak time tu.

    Dia ni ABANG BULAN aku. XD . Lagi tua dari aku :3 . Sama birthday dengan Ammar. Kembaq la ni. XD. Admin 1996 ni !!.

# Naimah Fadzir

= Taraaa.. Yang berbaju pink itulah Nekmah. Cantik bah. Gadis melayu terakhir ni. Cukup Package. Cantik. Suara sedap. *woot woot. Budak KK * Kuala Kangsar. Cendol pulut sedap weyhh. Makan sekali nak lagi. Dia ni pelajar Sekolah RPK. Aku suka kawan ngan dia. Minat sama. HEELs .. Teringat masa raya lastyear. Dia post gamba heels. Cantik. Aku pulak post gamba kasut Cindalela. HAHA. entah wujud entah idak kasut macam tu??.

  Nekmah satu sekolah dengan Aimy. Aku suka kawan dengan Aimy sebab cara pemikiran dia. Wah !! Aku suka. Aku suka. Ada dia post dalam satu group tu. Cara dia handle budak budak dalam group tu yang menarik perhatian aku. Wa cakap lu !! . Otak dia lain daripada yang lain. :D Apa yang aku nampak. Sentiasa COOLLLLLL !!!

    Macam manalah kita meet nanti ea??. kepoh kah?? senyapkah?? ??. XD . Tak dapat kubayangkan Mesti BEST.


 They All my Friends. Tak kiralah aku sebut o tidak nama hampa. Yang penting hampa semua kawan aku. Walaupun hanya sekadar dialam Maya. :D . Kita tetap kawan. Kita tetap satu keluarga. Mudah- mudahan. Tak ada yang bermusuhan dalam group ni. :) .

SPM VICTIM 2013

GoOd LUcK.. :D