Sunday, February 3, 2013

Kenalan Group 1996 .


 Dekat facebook. Dah bermacam macam jenis group yang merepek repek. Entah apa function group group gitu. Ada group untuk HOTstuff. Ada group boikot ni. boikot tu. dan bermacam macam lagi. And Oneday, aku terjumpa satu group.



The name is 1996. Peahh !! kemain lama aku cari group yang macam ni. Dah terjumpa maka TERjoin lah jawabnya.  Aku jumpa group ni masa cuti bulan 6. Gila !! Aku jadi ketagih kat group ni masa first join komen komen dalam tu.

Sampai jadi SAWAN sekejap. Tergelak-gelak bila bersembang dengan diorang.  Ada yang otak gila-gila, poyo ala.. semua adalah yang membuatkan group tu HARMONI. Admin?? adaa.. 11 orang ja.





 Itulah kesemua admin group 1996.  Taraaa.. yang aku selalu nampaklah. Admin Syera, Alif, Karim XD , Syahmi sama Azim. Yang lain aku nampak masa cuti sekolah.. Admin group ni best. Tak sombong.

Dalam group tu, kami rasa kami semua macam satu keluarga. Tak ada istilah BUDAK PANDAI, BUDAK HOT dan seangkatan dengannya. Tapi masih ada yang tersesat dalam group tu. :3

KENALANKU DALAM GROUP 1996

# Izrin dan Amaliya :-

=   Dua orang makhluk tuhan paling seksi nilah yang buat aku semakin aktif dalam group 1996. Dengan otak yang mereng sikit time tu. Memang buat aku macam nak jahit perut ni supaya tak pecah. Dua-dua orang Perak.  Izrin ''Smk Rapat Setia''. Amaliya '' skolah kat Teluk Intan''. Aku tak tau apa nama sekolah dia.  Gambar tak ada sebab aku lupa nama FB diorang. :3 .. 

Actually, lepas aku kenal diorang. Aku kenal ramai lagi. Tapi aku ni pelupes tahap cipan tebelah dua. Kritikal sangat !!.

# Johan Amir Jopely

*Opss !! sorry Jojo. TERcuri fulak. gambaq solo tak da. XD
= Ohh abe johee.   Baru nak ambil gamba dia bermuka jambu :3 Tapi tak dapat. Abe kito ni dah ONLY ME dia punya profile pic. Ya, aku meredhoinya. Abe johe ni orang Kelantan. Entah kenapa?? aku suka dengan perangai GILA + POYO = LAYO dia ni. !! Kelakar u know??. 

Aku jadi member kat facebokk masa bulan JUNE. Baru berapa bulan kenai. Abe ni aktif jugak dalam group tu. Tapi aku tak tau lah kenapa dia tak pernah pernah nak dinaikkan pangkat.?? HAHA. Padan muka dia. 

     So, Daripada Abe johe nilah aku mulai kenal Ammar, Shazleen. Aimy, Naimah, Syahmi, Hasanah, Saiko, Hafiz, Syafiq, Alif, Raff, Tun Abrar, Ifa, Haiqal, Ziad, Hazmi, Aida , Kiera, Khairil, Ah Qim, Sazrie , Izzat, Ejan, Shahrin, Lokman Hakimi , Helmi Zaidi, Kamal, Ariff, Hafizi , Syauqi, Best Bro, Aisyah Othman, Azim, Azizul, Aiman, Umair(Merlin),  Hanafi, Nasihah, Akmal , Ikmal , Abam, Start Gurl and others las. Yang ni Jela yang aku hengat pon. hekhekhek. 

   Daripada gaya. Besar + Tinggi orangnya. Macam tak caya kan?? Tapi itulah realitinya.  Ade satu gambaq dia. Comel gilaa !! gamba tu dalam profile pic dia. Aihh !! sayang betul. I'm late i'm late.

# Muhd Hazmi 

Opss !! Tercuri gamba u fulakk !! XD

= Yang ini Abe ganu kito. Visiit Ganu tahun ni. Mai datang ganu. Pasar Payang mehh !!! XD. Aku kenal dia melalui Group 1996 juga. Entah lagu mana boleh kenal?? aku pun tak berapa nak hengat. Just yang aku hengat, aku ngan dia jadi rapat sejak dia add aku masuk chat story HANTUS.. lepas lepas tu kami jadi rapat rapat dan rapat. HAHA.. XD. Kekal sampai sekarang. 

   Sepanjang perkenalan. *ewah !! So far so good. Hensem orangnye.wah !! bangga beliau XD. Apa yang aku perhatikan, dia ni tetap sabar bila aku tak reply text dia >.< . Kasihan beliau. Otp?? pernah aihh !!. Tapi sayang. Tak tau nak sembang apa??. Kami tak sesweet Johe.. :3 ..HAHA eh??.

# Abam

= Abam. The true name aku terlupa. Nak cari?? tak dapat sebab dia Deaktive dia punya Accaount FB sama Twitter. A cute girl u know??. hehe. Aku start kenal dia, masa dia tweet aku kat twitter. Dia tanya aku '' Nama betul apa??'', Aku yang masa ni tak kenal dia. Nak taknak kena jawablakan??. SO, aku jawab jela. Then dia cakap lagi  in English. 

     Tapi dalam bahasa melayunya maksudnya dia rasa dia tahu apa maksud MH. HAHA . k. Aku suruh dia  diam diam ja. XD.  Daripada kenal dekat twitter. Beralih arah ke FB. And dekat FB la baru aku tau dia tinggal kat Perak. 

Sekolah kat Ipoh. Sekolah Taayah ja. Orang Perak juga maa. Aku hengatkan orang Terengganu juga. XD . She is kelakar girl. Peramah girl. dan lain lain lagi. Pujian ikhlas ni !! . Kenyataan key??.

# Atip Manan.

 * Opsss !! TERcuri gamba  lagi...sorry XD

 = Yang ini pula Abe Slim kito. Yang pegang DSLR tuuuu. .  Kami kenal melalui satu post. Post mende entah. Aku lupedah. Post dalam group tu jugaklah. Pasal apa entah?? aduhh !! pelupa bebeno. Yang aku ingat satu ja ayat dia '' kalau masuk politik, aku blah''. mohaakkk... blah lah. kesah plak?? HAHA. XD . 

      Dia add aku. And memang rezeki dia kot jadi friends aku.?? HAHA. Lepas app. Aku geledah dia punya profile. Almaklumla. First kenal, saja nak tau.. Rupanya ADIK BULAN dia ni. ADIK BULAN means, dia lahir bulan JANUARI. Tapi aku lahir dulu. 8 hari lepas tu baru dia keluaq perut. Haa, gitu.  Lepas lepas tu.

    Mulalah dia post kat wall aku rendanglah. apalah. last last dia kalah. K. KAKAK Bangga XD. Kampung dia kat MANJOI weyy.. maksu aku dodok situ.. :) saja bagi tau :D. Penyokong tegar Chelsea ni. ehh? Semalam Chelsea mimpi ngeri eh??  HAHA XD. Masa aku ngusya ngusya gambaq dia dulu, ada satu gambaq dia berambut ! Bapakkuuu.. Hensem k. Hensem. Lahir pulak bulan 1. Cantik sangat da tu XD. *auww.. gatal kau mass.

    Oneday, ada boy mai chat aku. Chat chat chat. Dia minta number. Aduhh !! ni yang susah ni.hehe. k. He hensem k. hensem.. wakkaa. makhluk tuhan. semua hensem hensem. *dan dan kau mas XD. Aku bagi number celcom. hengatkan die nak menolak. Rupanya tak. cehh =,= ''.  Aku kenal dia 29 oktober bah !! facebook bagi tau XD. Itulah Ajari. 30 bufday jemi. :D . Then, mulelah kami jadi kawan.

    Oneday Ajari upload satu gmba printscreen about kawan dia kene hempap durian?? entahlah. Lupedah. Masa itulah aku baru tau yang mereka ni KAWAN. Hohoho. Sekali pandang macam kembar. 2 kali pandang macam couple.. kahkahkah ehh?? JOKE je. XD.


# Abdulkarim Zakaria

= Karim nipun aku kenal dia kat twitter. Tengah syok syok tweet. Dia suruh aku bukak FB. then, App dia. Aku pelik??. kenapa mamat ni??. Then, aku buatjela apa yang dia suruh. Last-last aku tanya, kenapa??. Senang je jawapan dia. Saja. Heh.. rasa nak bagi siku jugak time tu.

    Dia ni ABANG BULAN aku. XD . Lagi tua dari aku :3 . Sama birthday dengan Ammar. Kembaq la ni. XD. Admin 1996 ni !!.

# Naimah Fadzir

= Taraaa.. Yang berbaju pink itulah Nekmah. Cantik bah. Gadis melayu terakhir ni. Cukup Package. Cantik. Suara sedap. *woot woot. Budak KK * Kuala Kangsar. Cendol pulut sedap weyhh. Makan sekali nak lagi. Dia ni pelajar Sekolah RPK. Aku suka kawan ngan dia. Minat sama. HEELs .. Teringat masa raya lastyear. Dia post gamba heels. Cantik. Aku pulak post gamba kasut Cindalela. HAHA. entah wujud entah idak kasut macam tu??.

  Nekmah satu sekolah dengan Aimy. Aku suka kawan dengan Aimy sebab cara pemikiran dia. Wah !! Aku suka. Aku suka. Ada dia post dalam satu group tu. Cara dia handle budak budak dalam group tu yang menarik perhatian aku. Wa cakap lu !! . Otak dia lain daripada yang lain. :D Apa yang aku nampak. Sentiasa COOLLLLLL !!!

    Macam manalah kita meet nanti ea??. kepoh kah?? senyapkah?? ??. XD . Tak dapat kubayangkan Mesti BEST.


 They All my Friends. Tak kiralah aku sebut o tidak nama hampa. Yang penting hampa semua kawan aku. Walaupun hanya sekadar dialam Maya. :D . Kita tetap kawan. Kita tetap satu keluarga. Mudah- mudahan. Tak ada yang bermusuhan dalam group ni. :) .

SPM VICTIM 2013

GoOd LUcK.. :D




     

No comments:

Post a Comment