Saturday, June 22, 2013

Universiti Teknologi Petghonasss ..

    Eceh . Awai awai lagi dah menayang. Adush !. Untuk pengetahuan penduduk kampung Lembah permai sekalian. Saya Nuraini Masturah bt Zahari, kini telah menjejakkan kaki di salah satu 'U' yang sememangnya sangat terkemuka. Terkemuka ke??. Aku rasa Terkemuka. Under Petronas wehhh !!.

    Sememangnya aku berkeinginan puin nak masuk sana. Tapi apakan daya... Jauh pungkoq dari kerusi, susahlah nak masuk sana. Siapa yang bertuah anda sangat sangat sangat beruntung ! Congrate saya ucapkan. Budak sekolah aku dapat tawaran nak masuk Universiti ni. Dua pelajar perempuan dan kena interview. Salah sorang saja yang dapat. Ketak sungguh pemilihan pelajar ni !.

    Then, adalah Selasa lepas. Kelas aku ditawarkan oleh guru kaunseling dengan tawaran ke '' Karnival Kerjaya Engineering''. Kelas aku sememangnya ambil subject ni. Itu psal lah cikgu attack kelas aku 5 Santalia.

So mulalah perjalanan kami kesanaaa..

       Okey. Kelas aku yang berbaju 'biru' sahaja. Yang Purple tu kelas Prinsip Akaun. Saja ajak join sebab nak cukupkan bas seramai 40 orang termasuk cikgu lah.

Adatlah dah nama pun 'lawatan' bila ada tempat tempat yang menarik semestinya dan telah pun menjadi kewajipan untuk menjadi tempat persinggahan. Tempat yang di lawati 'Callie's Castle'. Kat sini mereka kurang memberi kerja sama. he he he ..

Lepas tu.. Tibalah kami di Tempat yang di tuju selama ini..

 *Kamek teruja melihat suasana Universiti. Best !*

 * Ini kakak abang yang beri penerangan sebelum kami mulakan lawatan*

Sesampai saja bas kami di Sini. Bak maii !! Banyak nya bas. Dari jauh pula yang datang tu. Ada dari Johor, Selangor, Pasir mas , Pulau Pinang , Kedah and sudah pastilah dari Perak pun ada. Mejoriti daripada 'Mrsm'. Ceyhh ! Masa masuk perkarangan Utp. Aku terperasan something.

    Dalam bnayak banyak bas. Kebanyakan bas 'gah' dengan nama sekolah diorang. Mrsm situ. Sbp sana. Sekolah Integrasi. Then, sesampai ja sekolah aku . HAHA 'Seri Kenanga' . XD Kelako pun ada.

Bukan tu ja. Moh lah kita menjamah Libary  UTP....






 *saja suka suki naik kat tingkat PALING atas. Aku tak gayut(gayat) pum !haha*







*Kat Komputer tulah tempat peminjaman buku*

Teruja bila masuk libary. Kalau kat Utp orang tak sebut Libary tapi ada nama khas untuk libary ni. ha! Dekat sini kalau nak pinjam buku senang. Tak yah susah susah nak pergi cari petugas nak catit nak minta pengesahan Leceh ja semua tu. 
    Kat Utp its use komputer. Its call Machine to human. Kita boleh detect buku tu di pinjam atau pun tidak dan kita juga dapat tahu bila tarikh pemulangan buku tu. See?? tak terasa ka keinginan nak sambung belajar macam ni?.




*Rak buku didepan. Meja belajar di belakang rak buku, tak adalah malu sangat nak belajar :D*

Ayuhh kita lihat hidangan gambar daripada tingkat paling atas..










Then, after puas round Libary. We all ada ceramah motivasi. Yang di kendalikan oleh abang UTp a.k.a ' Abe Nik ' . Sporthing boh mereka ni. :) Seriusly !! Aku tak mengantuk dengar ceramah 'Abe Nik ' sebab? Dia suka bermain dengan minda. Dia suka buat kita berfikir. Bila kita berfikir,otak pun berjalan. Bila otak berjalan ia dapat mengelakkan kita dari tidur, tertidur meniduri ketiduri dan sebagainya.

   
 *In Hall, ada berapa buah sekolah entah dalam ni*


*maaf gambaq goyang. Light tak cukup, so mengganggu focus*

Yang kat atas pentas tu Cupen a.k.a Irfan namanya. Msa ni aktiviti baling kertas tanpa arah tuju. Abe Nik suruh mereka buat satu line then baling kertas yang ada pada tangan dan baling ikut suka hati. Baling ja kemana pun.

   Dahla baling secara bebas. Yang si cupen ambil peluang. Kat atas pentas tu ad pintu yang terbuka siap sign 'Keluar'. Masa sesi baling kertas suka hati. Si cupeng baling kertas tu sampai masuk ruangan sing tu. Nama pun baling kertas suka hati. So, suka hati dia lah. HAHA satu dewan gelakkan dia.

After that, abe Nik suruh buat satu line balik then baling kertas tu kat atas meja yang ada kat atas pentas tu.  Si cupen baling. Tapi terlebih jaraknya. So, dia lari pergi kat kertas yang jatuh tu. Terus letak atas meja. Terus dia bersorak riang . Gaya dia bersorak tu yang buat kami ligat  ketawa. HAHA


Dah puas dengar ceramah. Dah puas makan. Seterusnya kami berjalan sekitar UTP.....






 And the end...masa untuk pulang... good bye Utp. Sesungguhnya saya suka kesana. Terasa nak pergi lagi.


. Kalau pergi UNIVERSITI. Mestilah kena dengan seluar slack. Takkan nak pakai Trekshut?. Kata nak jaga image sekolah. -_- . So, kami pakai baju kelas. Seluar slack. Tudung hitam. Then, sebelum kami gerak ke Utp , adalah kawan aku kena ambush dengan cikgu . Cikgu tu boleh kata '' Ohh ! saya tahu. Kamu nak ngorat abang U ye?''. -_-. Pil kude punya cikgu ciss !!

 Manada kiteorang nak ngorat -_-. Diorang tak layan budak sekolah lah. Betapa sempitnya pemikiran cikgu tu ---... macamlah tak pernah pergi lawatan. loserr..