Wednesday, June 25, 2014

kegigihan bertahan dalam tingkatan 6

Hari ini 25/6/2014. So agak lama tak meng-update blog yang tak dikunjungi orang ni. Lama bukan apa, sebok memikirkan tempat belajar yang baru. Ya! result SPM pun dah keluar dan result aku tak berapa nak comei lah. Hanya sekadar memungut 1A4B..... Tak sempat nak pungut A bebanyak pasai ada yang datang lagi awai. Depa pungut dulu.  xD. k. tak lawak.

    Dah dapat result yang macam ni jadi aku menjangkakan bahawa agak sukar aku nak masuk IPTA . :3 BI terok . bila tiba isi UPU POLI SPA MARA semua tu. Bila tiba masa result..... aku tak dapat.

    Takdapat IPTA siapa yang tak sedih. siap berHajat, pasang niat lepas habis paper memang kesitu terus. Tak terpikir nak pi sekolah balik. Tak terfikir nak jejak sekolah lagi. Tak pernah terfikir akan ada dalam suasana sekolah lagi. But, kita mampu merancang. I'm still in school... aku masuk form6.

  Form6 aku ambil aliran KEMANUSIAN (ekonomi) . Tahu tak? belajar form6 ni taklah teruk mana. Standard biasalah. kene betul betul struggle je. TAPI yang buat ramai takmau masuk form6 just one reason ''terikat dengan peraturan sekolah''. >.< Aku pun begitu. Tak suka form6 sebab itu je.

  Belajar ada gurunya, ada masanya. Tapi suasana sekolah yang buat aku takboleh move on untuk buat STPM. SUASANA SEKOLAH. Bangun pukul 6 pergi sekolah pukul 7 balik pukul 2 lebih. BUT still takdak kebebasan untuk kami .

  Ada sekolah yang dah start use pakaian kasual. Sekolah aku still mod 3.a.k.a (menumpang) sahaja. Perubahan untuk form6 dihantar dalam satu tempat tu ada. Tapi tak dikuatkuasakan sekarang ni sebab ada masalah yang takdapat dielakkan. Cikgu kata mungkin tahun hadapan . Aku berharap sangatlah dapat suasana baru.

   5 Tahun aku kat sekolah yang sama. Aku jemu, tak boleh hadam dengan suasana yang SAMA lagi setengah tahun aghhhhh ... . Rasa macam nak berhenti form6 -,-''. Mejoriti upper six kat sekolah aku daripada sekolah lain. See?. Sekolah lain datang sekolah aku yang bertahan. Aku takboleh. Lesuuuu kat sekolah yang sama.

   Ada pasang hajat nak pindah sekolah. Tapi jauh sangat dengan rumah. Jadi masalah transpot pulak. Payah jugak. Sekarang aku buntu. Kalau berhenti sekolah aku takda kelulusan. Kalau teruskan aku takmampu. Aku pergi jumpa kaunseling pun cikgu tu tak dapat membantu. how???.

   Kekadang runsing juga. Kemana aku nak pergi lepas ni. Nak bertahan lagi setengah tahun tu bukan main seksa lagi. AKu frustt ni. haha. Aku tak pergi sekolah hari ni pasai takboleh tahan dengan suasana yang sama ni lah. :3 . sedih bhaii.... rase nak teghoyakkk je ni. Form6 tak teruk tapi suasana form6 tuuuu .. huaaaa.. help me ahh.