Tuesday, December 23, 2014

Alhamdulillah

fuyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... sekian lama gua tinggalkan blog ni. Baru kini gua terniat maka terlogin dan tertypela entry ini. hihi. Actually dah banyak kali login blog ni cuma tak sampai nak type entry. Tiap kali nak type mood tu berubah dari angin yang tiup sepoi sepoi bahasa kepada puting beliung. Malas la gua type entry dengan keadaan yang sedemikian rupa kang buruk nau ayat yang keluar haha.

For the first story .. I want tell youu.. cehh acah macam ada orang baca blog ja haha falatun deh. okey Alhamdulillah. Syukur Allah masih memberi aku peluang untuk merasa belajar disebuah IPTA. Ya walaupun pinjam ptptn nak buat macam mana? redhoo.


Haaaaa .. pintu gerbang. Inilah tempat gua sambung belajo. Selok dapat IPTA , terus gua benti form6. Form6 best, gua bole pickup lagi tapi disebabkan masalah percintaan gua takleh stay form6. Gua takleh bercinta lagi lah haha tak sampai seru lagi wakaka.

Nama tempat Politeknik Sultan Abdul Halim Muad'zam Shah, Jitra Kedah atau lebih dikenali sebagai POLIMAS , dalam kursus Diploma Ukur Bahan atau nama glamournya Quantity Surveying. Satu kursus yang memang gua sendiri yang minta hehe.

So far sekarang ni masih ung lagi , subject, lecture,kelas, student, makan haaa semua masih boleh gua terima. Cuma pinjaman ptptn ja yang gua tak berapa nak terima. Sikit baq hang ... RM10,680 je pinjaman gua >.< untuk 3 tahun.


Nama kelas DUB1A yang terdiri daripada 6 lelaki 21 perempuan. Nampak ja laki makin pupus tapi hakikatnya laki ramai bahagia mekanikal. hehe sebab poli gua ramai laki >.<.

Penasihat gua nama dia Azmin. Dr.Azmin sebab dah ada PHD hihihi bangga bhai.. gamba diatas adalah gambar bangunan gua yang boleh dikatakan setiap hari gua daki. Dalam 1km daripada kamsis gua. Jauh baqhang. Kelas pulak bertingkat tingkat . lif? ada lif. memang ada lif tapiiiiiiiiiiiii .... gua sarankan naik tangga la. haha

Cafe? fuhh sedap. Taktau nak habaq lagumana tapi sungguh sedap murah haaaaaaa.. Jeles la weyhh jeles la hahahaha. Kamsis?. Kamsis bole tahanlah. Cuma peraturan dia pehh ketat. Baju like Jubah, kurung kene pastikan no 'moden' . TAK BOLEH. haha frusttt tau . Nak pergi cafe kena pakai stokin. Gua cadang sem 2 gua nak duk luar tapi bila memikirkan duit pt ermm ermm bagai melukut ditepian gantang >.< .

Bersyukur sebab masih diberi peluang belajar. Peraturan belakang kira. nak langgar peraturan pun tada masalah. hahahaha.

Cuma yang gua jemukan sebab kes kes yang budak pompuan suka buat. Hari hari nak kena leter jemuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu orang lain buat orang lain kena . Shit. k bai. hahaha